Kepez'de Altyapıda Galeri Sistemi Kullanılacak

Kepez Belediyesi, kentsel dönüşüme yönelik imar revizyonu hazırladığı mahallelerin altyapısında, elektrik, haberleşme, su gibi hizmetlerin aynı yerde olacağı galeri sistemini uygulayacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de altyapı çalışmalarına örnek olacak uygulama için Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi ile işbirliği yapılacağını belirtti.

En önemli hedeflerinin mahallelerin kentsel tasarımını düzgün hale getirmek olduğunu dile getirenTütüncü, 'Şehrimizin caddelerini, sokaklarını daha modern bir görünüme kavuşturmak istiyoruz. Bu noktada çok büyük bir gayretin içerisindeyiz. Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi ile bu noktada çok örnek çalışmalar yapıyor ve örnek projeler üretiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Tütüncü, bu noktada ilçede kentsel dönüşüme yönelik imar revizyonu hazırlanan mahallelerin altyapısında, galeri sistemine geçileceğini belirterek, şunları kaydetti:

'Yer altına alınan, elektrik nakil hatlarında ya da doğalgaz ve içme suyunda herhangi bir arıza olduğunda asfaltı veya kaldırım sökülüyor. Sil baştan, kaldırım ve asfalt yeniden yapılıyor. Modern ülkelerde altyapılar bir galeri boşluğunun içerisinden devam ediyor. Arıza meydana geldiğinde galeri içerisinde dolaşılarak, asfaltı, kaldırımı bozmadan arızanın tamiratı yapılıyor. Artık basmakalıp altyapı belediyeciğinden öte yeni bir vizyonla yeni bir altyapı belediyeciliğine geçiyoruz. Kentsel dönüşüme tabi tuttuğumuz yeni mahallelerimizde, galeri sistemini yapacağız. Bu mahallelerimizden biri olan Yeni Emek Mahallesinde yeni yollar açarken galeriler yapacağız. bu galerilerde altyapıları aynı yerde olacak. Bu konuda AEDAŞ ile bir çalışma içerisindeyiz. Başardığımızda Antalya'da bu ilk olacak ve örnek bir çalışmaya imza atacağız.'

Kaynak: AA