İMO Üyeleri, Antalya'daki Projeleri İnceledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri yetkilileri, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi üyelerine devam eden projeleri gezdirdi.

Vatandaşa ve sivil toplum kuruluşlarına danışılarak ve referandum yapılarak projelerin hayata geçirildiği Antalya'da, Raylı Sistem 2. Etabı, Şarampol Projesi, Ulaşım Master Planı, Çallı Üst Geçit Projesi, Doğu Garajı ve çevresini turistik bir cazibe merkezi haline getirecek Kentsel Tasarım Projesi ile Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Sivil toplum kuruluşları ve halkın yanı sıra oda başkanı ve üyeleri de devam eden yatırımları yerinde inceliyor. Belediye, kamu yatırımlarının şeffaf bir şekilde incelenebilmesi amacıyla STK'lardan gelen talepler doğrultusunda teknik geziler de düzenliyor.

Teknik gezilerin ilk konuğu olan İMO Antalya Şubesi üyeleri, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yatırımlar Şube Müdürlüğü'nün kontrolünde, yapımı devam eden Nekropol Alanı inşaatı, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi inşaatı, Tonguç Caddesi Hemzemin ve Tünel Geçişi çalışmalarını gezdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Biz yaptık oldu' mantığıyla hareket etmediklerini, bunun en güzel örneğini Boğaçayı Projesi'nde STK'larla gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda bazı değişiklikler yaparak, gösterdiklerini belirtti.

Başta İMO olmak üzere, akademisyenler ve uzmanlarla yapılan toplantılardan sonra proje içinde yer alan marinanın yerini değiştirdiklerini bildiren Başkan Türel, her bir projenin Antalya'nın değerine değer katacağını, marka değerini yükselteceğini anlattı.

Yatırımları yaparken toplumun her kesimi ve sivil toplum örgütlerinin eleştirilerine kulak verdiklerinin altını çizen Türel, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Kaynak: AA