Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

PKK'lı teröristlerce Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen, 2'si polis 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda gözaltına alınan 11 kişiden 5'i tutuklandı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, 2'si polis 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden 5'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 4 Kasım'da merkez Bağlar ilçesinde Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada PKK'lı teröristlerce 3 ton bomba yüklü minibüsün infilak ettirildiği, 2 polis memurunun şehit olduğu, 10 kişinin yaşamını yitirdiği 100'ü aşkın kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 kişi serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen ve savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 6 şüpheliden 5'i, 'devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak' ile 'nitelikli adam öldürmek' suçlarından tutuklandı, 1 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Şüphelilerden 2'sinin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce 4 Kasım'da düzenlenen saldırıda, polis memurları Semih Turgut ve İsmail Mavitaş şehit olmuş, 10 sivil yaşamını yitirmiş, 100'ü aşkın kişi de yaralanmıştı.
Kaynak: AA