Büyük İkramiye Heyecanı Başladı

Trakya'da yeni yıla milyoner girmek isteyen vatandaşlar piyango biletlerini almaya başladı.

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa sunuldu.

Özel çekilişte tam bilet 60 liradan, yarım bilet 30 liradan, çeyrek bilet ise 15 liradan satılıyor.

Yılbaşı özel çekilişinin ikinci büyük ikramiyesi, bu yıl 10 milyon lira olacak. Talih kuşu, yılbaşı gecesi ayrıca 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet de 1 milyon lira ve 1 adet de 500 bin liralık ikramiye verecek.

Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300 adet 2 bin lira ve 500 adet de bin lira verecek. Çekilişte bin adet 500 lira, 8 bin adet 400 lira, 40 bin adet 300 lira, 200 bin adet 200 lira, 700 bin adet 120 lira da dağıtılacak.

Trakya'da yaşayan vatandaşlar da biletlerini almaya başladı.

Tekirdağ'da talih kuşunun seyyar bayi Hakan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ikramiyelerin büyüklüğü nedeniyle satışların iyi olacağını umut ettiğini söyledi.

Geçen yıl sattığı bilete 100 bin lira ikramiye çıktığını ifade eden Bulut, 'İkramiye çıkan kardeşimiz geldi teşekkür etti bir de hediye getirmiş bu yıl da büyük ikramiyeyi buradan vereceğim.' dedi.

Bilet satın alan Ahmet Gül de her yıl bilet aldığını, bu yıl da aldığı biletten büyük ikramiyenin çıkmasını istediğini belirtti.

Edirne'den seyyar piyango satıcısı Özcan Çoban da, bilet satışlarının başladığını yeni yıl yaklaştıkça bilet satışlarının artacağını ifade etti. İhtiyacı olana çıkmasını temenni eden Çoban, ''Hayırlısı olsun ne diyeyim ki, hayırlı işler yapacak insanlara çıksın.'' dedi.

Bilet alan vatandaşlardan Fethi Tahan ise tüm insanlar gibi kendisinin de büyük ikramiyenin hayalini kurduğunu belirtti.

Büyük ikramiyenin kendisine çıkması halinde iyi yerlere harcama yapacağını ifade eden Tahan, ''Bana çıkarsa işsizlere iş imkanı yaratırım. İyi yerlerde vatan millet için harcama yaparım. İnşallah büyük ikramiye hayırlı yere çıkar.'' dedi.

Kırklareli'de seyyar Milli Piyango satıcısı Reşat Özdemir, bu yıl bilet satışlarından umutlu olduklarını bildirdi.

Vatandaşların şimdiden bilet almasını öneren Özdemir, son güne kadar beklememeleri uyarısında bulundu.

Sebile Bayer de yılbaşı bileti alarak şansını denemek istediğini söyledi.

Büyük ikramiyenin kendisine çıkmasını isteyen Bayer, büyük ikramiye çıkması durumunda birçok hayalini gerçekleştirmek istediğini belirtti. Şanslı olduğunu ifade eden Bayer, 'Hayallerimiz çok. İnşallah büyük ikramiye bize çıkar ve hayallerimizi gerçekleştiririz.' diye konuştu.

- Sahte biletlere dikkat edilmeli

Milli Piyango yetkilileri ise sahte biletlere dikkat edilmesi uyarısında bulunarak, sahte biletlerin ayırt edilebilmesi için şu hususlara dikkat çekti:

'Milli Piyango biletlerinde kağıdın dokusunda, yuvarlak içinde Milli Piyango amblemli filigran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kağıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık (ultraviyole) altında görülebilen uzunluğu en az 3 milimetre olan parlayan ve kesin çizgiler şeklinde mavi ve sarı renkli görünmez elyaf da yer alıyor. Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini ''Milli Piyango'' yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor.'

Kaynak: AA