Akçakaleli Kadınların Kültür Merkezi Heyecanı

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediyesi tarafından temeli atılan Kültür Merkezi, yöre kadınlarında heyecana neden oldu. Burada düzenlenecek etkinliklerle sosyalleşecek, düzenlenen kurslarla da kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecek kadınlar, merkezin bir an önce hizmete açılmasını bekliyorlar.

Akçakaleli Kadınların Kültür Merkezi Heyecanı
Akçakale Belediyesinin hayata geçirdiği sosyal belediyecilik hizmetlerinin mimarı olarak bilinen Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan, temeli atılan Kültür Merkezi hakkında detaylı bilgi verirken, duyduğu heyecan gözlerinden okunuyordu. Kültür Merkezinin projesi çizilirken kullanım alanlarının önemli bir bölümünün kadınlara ayrılmasını istediğini anlatan Ayşenur Ayhan, “Çünkü kadınlarımızın buna ihtiyacı var. Eğitimli bir kadın, eğitimli toplum demektir. Çünkü, bir evladı önce annesi yetiştiriyor. Daha çok anne ile yüz yüze olan çocukların ilk öğretmeni de anneleridir. Bir kadın ihtiyacı yoksa çalışmasın ama eğitimini alsın ki çocuklarını da eğitimli yetiştirsin” diye konuştu.

Biçki-dikiş, halı, ahşap oymacılığı, nakış ve yöresel el sanatları gibi çok çeşitli kurslar planladıklarını anlatan Ayşenur Ayhan, bu kursa katılanlara balık verilmeyeceğini balık tutmasını öğreteceklerini söyledi.

Hatta eşimden bir değil iki cep sineması olsun istedim” dedi.

Belediyenin hemen yanında yine belediyeye ait bir Kültür Merkezinin bulunduğunu ancak, çok yetersiz kaldığını anlatan Ayşenur Ayhan, "Bu merkezden şu anda 70 kadınımız faydalanabiliyor. Kurs sayımız da çok sınırlı. Bilgisayar ve okuma-yazma gibi çeşitli kurslar mevcut. Burada küçük tadilatlar yaptırdık. Yeni merkez açılıncaya kadar bu haliyle idare edeceğiz. Oysa yeni kültür merkezimiz bundan çok daha farklı olacak. Şehirlerdeki merkezler gibi tam donanımlı derslikleriyle kadınlarımızın hayatlarına ışık tutacak” ifadelerini kullandı. Ayşenur Ayhan, Kültür Merkezinin 5 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini ve her kat bin 450 metrekare olmak üzere 3 kattan oluşacağını ifade etti.

Projenin 3 milyon 500 bin TL bedelle ihale edildiğini ve 240 günde tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını belirten Ayşenur Ayhan, proje kapsamında ayrıca 3 bin 550 metrekare çevre ve yeşil alan düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

Ayhan, “Buraya gelen kursiyerlerimiz hem eğitim alacaklar hem de yeşil bir çevrede hoşça vakit geçirebilecek, yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurabilecekler” diye konuştu.

Kültür merkezinin, evlendirme memurluğu, nikah salonu, 2 adet cep sineması, 20 kişilik atölye ve derslikler ile ilçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan 750 kişilik konferans salonundan oluştuğunu ifade eden Ayhan, “Bu salon düzenleyeceğimiz eğitim seminerlerine, halka yönelik sosyal etkinlik programlarımıza mekan olacak. Ayrıca, projenin tamamı engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği şekilde inşa ediliyor. Merkezimiz, bölgenin tek engelsiz kültür merkezi olma özelliğini de taşıyor” diye konuştu.

(Şİ-SD-Y)
Kaynak: İHA