Balıkesir'den Türkmenlere Yardım Kampanyası

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Balıkesir şubesi (TÜRKAV) ve Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) Suriye’de yaşanan iç çatışmalar nedeniyle Gaziantep’te zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan, soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Türkmenler için yardım kampanyası başlattı.

Balıkesir'den Türkmenlere Yardım Kampanyası
TÜRKAV ve BAYŞAD’a bağlı üyeleri Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Gaziantep’te zor şartlar altında yaşayan Türkmen ailelere, emekli öğretmen Zehra Ünsal Bacakoğlu ve bayan arkadaşları tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Dernek üyeleri, Suriye’deki savaştan kalkarak Gaziantep’te zor şartlar altında yaşayan Türkmenlere kuru erzak, ayakkabı, giyim eşyası, çocuk maması, çocuk bezi gibi yaşamsal eşyaları toplayarak, otobüsler ve özel araçlar ile Gaziantep’te bulunan toplanma merkezine gönderiyorlar. Gaziantep’te toplanan erzak, giyim ve çocuk mamaları ile bezleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Türkmenlere yardım kampanyası başlatılmasına ön ayak olan emekli öğretmen Zehra Ünsal Bacakoğlu yardım kapması için Balıkesirli yardımseverleri yardım için kampanya ya katılmaya çağırdı. Öğretmen Bacakoğlu, "Suriye’den savaştan kaçarak Türkiye’de yaşayan Türkmen kardeşlerimizin durumunu Ankara Sincan da gözümüzle gördük. Çocukların ayakkabıları yok, botu olmadığı için okullarına gidemediğini öğrendik. Savaştan kaçarken üstlerinde olanlar ile memleketlerini bırakarak kaçtılar. Pek çok şeye ihtiyacımız var. Bir ev açmak için ne gerekiyorsa hepsi lazım. Türkmenler memleketlerini bırakmadılar. Çoğunun eşleri, babaları mücahit hala orada hala savaşıyor. Türkmenler topraklarını bırakmadılar Bizim Türkav olarak başlattığımız bu kampanya da her şeye ihtiyaçlarımız var. Çocuk, büyük giyim eşyası, yatak, yorgan battaniye perde, çocuk maması, bezi ve kuru gıdaya ihtiyacımız var. Derneğine topladığımız yardım malzemelerini Uman Yardımlaşma Derneğine ulaştırıyoruz. Dernek de bizden giden yardımları yerlerine ulaştırıyor ve video görüntülerini bize gönderiyorlar. Balıkesir halkının gönderdiği yardımlarının yerine ulaşacağından emin olabilirsiniz. Bütün Balıkesir halkına sesleniyoruz. Yardımlarını Türkav’ın yeni çarşıdaki binasına ulaştırmasını rica ediyoruz" dedi.

Türkav Balıkesir Şube Başkanı Adnan Tatoğlu ise Balıkesir halkını, Türkmenler için başlattıkları kampanya ya davet ederek, “Türkmen kardeşlerimiz için Türkav, Bayşad ve Zehra Hanım ile bayan arkadaşlarımızla Türkmenler için yardım kampanyası oldukça başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu kampanyaya katkıda bulunanlardan Allah razı olsun. Yardımlar bize geldikçe Türkmen kardeşlerimize gelen yardımları kamyon ile göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA