Bağarası Köyüne Köy Konağı Yapıldı

Adıyaman’ın Samsat ilçesi Bağarası Köyüne çok amaçlı olarak kullanılacak bir köy konağı yaptırıldı.

Bağarası Köyüne Köy Konağı Yapıldı
İller Bankasının finanse ettiği ve Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince yaptırılan köy konağının aynı zamanda taziye evi olarak kullanılacağı, köy halkının her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerinde hizmet vereceği bildirildi.

Samsat İlçe Özel İdaresi Müdürü Mustafa Kandemir ve Bağarası Köyü Muhtarı Nazif Bilgi ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen İlçe Kaymakamı Kürşad Atak, iki ay gibi kısa bir sürede böylesi güzel bir eserin köye kazandırılmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

İlgililerden bilgi alan Kaymakam Atak, bu tür çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Adıyaman Valisi, Adıyaman Belediye Başkanı, İller Bankası ile İl Özel İdaresi yetkilileri ile diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Atak, "Köylerimizin birçoğunda çok amaçlı olarak kullanabileceğimiz köy konağımız mevcuttur. Hedefimiz bütün köylerimize birer adet köy konağı kazandırmaktır. Bölgemizde taziyeler çok yoğun geçmektedir. Bu nedenle geniş mekanlara ihtiyaç duyulmaktadır. İdare olarak bizim görevimiz halkımızın rahat ve huzurunu temin etmektir. Yol, su, kanalizasyon, elektrik, köy içi kilitli parke taşı yapımı gibi hizmetlerden sonra bu tür tesisler inşa etmek ve halkımızın huzuruna katkı sağlamak istiyoruz. Bağarası köyümüze de böylesi güzel bir eser kazandırdık. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

(FÇ-BRN-Y)
Kaynak: İHA