AGD'den Siyer-İ Nebi Yarışması

AGD İzmir İl Başkanı Yılmaz: 'Peygamber sevgisini aşılamak ve O'nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtabilmek amacıyla Siyeri Nebi Yarışması'nı düzenliyoruz. Bu yıl lise öğrencilerinin yanı sıra ortaokul öğrencileride katılabilecek'

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir İl Başkanı Fatih Yılmaz, Hz. Muhammed'in hayatını gençlere öğretmek amacıyla lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenledikleri Siyer-i Nebi Yarışması'nın bu yıl 17 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

Yılmaz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Hz. Muhammed'in hayatının gençler tarafından daha iyi bilinmesi hedefiyle 'Gençler, Efendisi'nin izinde' sloganıyla başlattıkları Siyer-i Nebi Yarışması'nın, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile gerekli protokolün imzalandığını ve yarışmanın 17 Aralık'ta 81 ildeki okullarda, test usulüyle gerçekleştirileceği dile getiren Yılmaz, 'Peygamber sevgisini aşılamak ve O'nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtabilmek amacıyla Siyer-i Nebi Yarışması'nı düzenliyoruz. Bu yıl lise öğrencilerinin yanı sıra ortaokul öğrencileride katılabilecek. Yarışmaya bu yıl 300 binin üzerinde öğrencinin katılmasını hedefliyoruz.' dedi.

Yılmaz, yarışmaya başvuruların 4 Aralık'a kadar yapılabileceğini kaydederek, şunları söyledi:

'Yarışma soruları, lise öğrencileri için Mustafa Soykök'ün 'İnsanlığın Saadeti Hz. Muhammed', ortaokul öğrencileri için ise Mustafa Nuhoğlu'nun 'Peygamberimizin hayatı' kitaplarından seçilecek. Test usulü yapılacak yarışmada lise öğrencileri 90, ortaokul öğrencileri ise 60 soruya cevap verecek. Sonuçlar, 31 Aralık'ta açıklanacak ve aynı gün akşamı ülke çapında düzenlenecek Mekke'nin Fethi programlarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.'
Kaynak: AA