Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi Hizmete Giriyor

İçel Büyükşehir Belediyesi, Dosteli Market Projesi’nin ardından sosyal belediyecilik projelerine Aşhane projesi ile devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi Hizmete Giriyor
2016 Aralık ayı içerisinde hizmete başlaması planlanan Aşhane ile ilk etapta 1000 kişiye ulaşılması hedefleniyor. Bu sayı 2017 yılında daha da artırılacak.

Aşhane’den kimlerin yararlanabileceğine dair çalışmalar yürüten İçel Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, alanında uzman sosyolog ve psikologlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit etmek adına evlere ziyaretler düzenliyor. Engelli vatandaşların da yararlanabileceği Aşhane için Engelliler Dairesi Başkanlığı ile birlikte koordineli çalışılarak, engelli bireylerin evleri de ziyaret ediliyor. Sağlık problemleri bulunan veya ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar, bu ziyaretler sayesinde tespit edilmiş oluyor.

Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında kişiye özel verilen kartlarla hizmette sürekliliği hedefliyor. Yardıma muhtaç vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmesi için kendilerine yardım edecek kimsenin bulunmaması ve herhangi bir yerden yardım almamaları gerekiyor.

Bu kritere uyan vatandaşlar nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet fotoğraf, fakirlik belgesi, adrese dayalı nüfus kayıt örneği ile İçel Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvurabiliyor.

Zamanla muhtarlıkların bulunduğu yerlere dağıtım ofisleri kurmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu sayede vatandaşlara daha kolay erişecek.

Hizmet başladıktan sonra, Aşhane’ye gelerek yemekleri alamayacak durumda olan vatandaşlar tespit edilerek evlerine yemek gönderilecek, evlerine gönderilmesi gerekmeyenler de Aşhane’nin restoranında yemek yiyebilecek veya kendileri yemeklerini alarak evlerine götürebilecek.

Dosteli Market’ten yararlanan vatandaşlar, Aşhane hizmetinden faydalanamayacak. Proje kapsamında evinde yemek pişiremeyecek durumda olanlar Aşhane’den yemek alabilecekken, yemek yapabilmesine engeli olmadığı halde maddi yönden sıkıntı yaşayanlar Dosteli Market’ten yararlanacak.
Kaynak: İHA