Tutuklu Ve Hükümlülerin Hastane Tedavisi

Çiğli Bölge Eğitim ile Menemen Devlet Hastaneleri’nde tutuklu ve hükümlü hastaların muayene, takip ve tedavilerinin yapılacağı servisler sağlık hizmeti vermeye başladı.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim ile Menemen Devlet Hastaneleri’nde tutuklu ve hükümlü hastaların muayene, takip ve tedavilerinin yapılacağı servislerin sağlık hizmeti vermeye başladığı bildirildi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Adalet, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarınca hazırlanan ve yürürlüğe konulan yeni protokolde, tutuklu ile hükümlülere verilecek sağlık hizmetlerine ilişkin uygulama usul ve esasları ile sağlık kurumları bünyesinde hizmet verilecek alanlarda yapılması gereken fiziki düzenlemelere ve hastane yönetimleri tarafından yerine getirilmesi gereken yükümlülüklere ilişkin düzenlemelerin İzmir Kuzey Kamu Hastanelerinde de uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Açıklamada, ''Hastane bünyesinde tutuklu ve hükümlü servisleri, doğrudan güneş alan, diğer hasta odaları ile aynı şartları taşıyan, erkek, kadın ve gerekli durumlarda çocuk olmak üzere en az birer odadan oluşan, firara karşı engelleri bulunan, direkt olarak Adalet Bakanlığına bağlı 7 adet kamera ile takip edilen, dış güvenliği jandarma, iç güvenliği ise ceza infaz kurumu personeli tarafından sağlanan, hükümlü ve tutuklulara yatarak tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri verilen bölümlerden oluşmaktadır.'' ifadeleri kullanıldı.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde 4, Menemen Devlet Hastanesinde ise 2’şer yataklı 3 hasta odası bulunduğu belirtilen açıklamada, hastaneye gelen hastaların tüm işlemlerini tek bir merkezde yaptırarak hastane içerisinde dolaştırılmamasına özen gösterildiği kaydedildi. Yatarak tedavi edilmesi gereken hastaların daha önce Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edildiği belirtilen açıklamada, bu hastanelerinde iş yükünün hafifleyeceği kaydedildi.

Kaynak: AA