Milli Boksör Seyfi Tatar, Mezarı Başında Anıldı

1967-72 yılları arasında Türkiye ve Balkan şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa ve Akdeniz Oyunları’nda 2’şer kez gümüş madalya sahibi milli boksör Seyfi Tatar, ölümünün 1. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Milli Boksör Seyfi Tatar, Mezarı Başında Anıldı
1967-72 yılları Türkiye şampiyonu 1967, 69, 71, 72 ve 73 yıllarında Balkan şampiyonu, 1967 ve 1969 Avrupa 1967 ve 1971 Akdeniz Oyunları’nda gümüş madalya sahibi Türk spor tarihinin ve boks tarihinin unutulmaz isimlerinden Seyfi Tatar, ölümünün 1. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Manavgat Belediyesi tarafından Kavaklı Mezarlığında yaptırılan anıt mezardaki törene Seyfi Tatar’ın ailesi ile Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, ilçe spor müdürü Süleyman Karakaya, eski milli boksörler Yusuf Şahin, Ali Dilek, Ahmet Musul, Eraslan Doruk, Hasan Şekerer, Cumhur Asilkefeli, Fuat Temel, Mehmet Güverte, Mehmet Tatar, Kemal Tatar, Emin Günerhan, Türk Boksörler Derneği Başkanı Nazmi Menteş, TBF Eski Antalya temsilcisi Remzi Ataman ve Manavgat OASİS FİT kasırga boks okulu sporcuları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende kısa bir konuşma yapan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, “Rahmetlinin Türk boksuna sporcu olarak büyük emek verdiği yıllarda yaş itibariyle biraz küçüktük, onun o başarılarını bu millete boks sporu camiasına yaşattığı gururu çok fazla birebir yaşamış değiliz, ama daha sonrasından çok iyi biliyoruz. Pek çok sporcuyu yetiştirdiğini şampiyonlukların, balkan ve Avrupa derecelerinin Türkiye derecelerinin yanında bu spora hoca olarak da ağabey olarak da çok büyük emekleri geçtiğini çok iyi biliyoruz” dedi.

Seyfi Tatar’ın oğlu Emrah Seyfi Tatar ise, katılım az olmasına rağmen Türkiye’nin yanı sıra dünyanın değişik yerlerinden katılımın olmasının sevindirici olduğunu belirterek. “Babam sevgi dolu bir insandı, her işini sevgiyle yapardı, sporu da sevgiyle yaptı bu yüzden başarılı oldu. Bize hep böyle öğretti. ’İşinizi sevgiyle yapın başarı zaten peşinden gelir’ diyen örnek bir insandı gerçekten. Bir yandan da şu çok önemli babam için sporda da aklı ve sevgisini birleştirerek her zaman hareket etti. Bu sayede de Türkiye’de hep en teknik boksör seçildi. Bu anlamda takdir gördü, antrenör arkadaşlarına ve öğrencilerine hep örnek olmuştur. Çok iyi bir aile babasıydı bizleri hep sevdi, biz onu her zaman sevdik. Şimdi özlemle anıyoruz kendisini” yapılan konuşmaların ardından Seyfi Tatar’ın mezarı başında Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi.
Kaynak: İHA