Gelibolu'nun Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Gelibolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlandı.

2'nci Kolordu Komutanlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, törende yaptığı konuşmada, şehit kanları ile sulanan ve esaret zincirleri kırılan topraklara vefa borcunun devam ettiğini söyledi.

26 Kasım tarihinin sadece düşmanın kovulma tarihi olmadığını belirten Başkan Özacar, şöyle konuştu:

'Ötesinde anlamlar taşıyan bir tarihtir. Cesaretimizi, direnişimizi, mücadelemizi, özgürlüğümüzü anlatır. ‘Bu topraklarda hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.’ dizelerinin gereğidir. İnsanlar, özgür, hür, bağımsız yaşamalı. Atatürk’ün ifadesiyle bağımsızlık, uğruna ölmesini bilenlerin, toplumların hakkıdır. Dolayısıyla 26 Kasım Gelibolulu'nun bağımsızlığını hak ettiği tarihtir. Son 94 yıldır, bu topraklarda rahat nefes alıyorsak, bu topraklarda rahat yürüyebiliyorsak, bu vatan uğuruna canlarını veren atalarımızın sayesindedir.'

Konuşmanın ardından, 26 Kasım İlkokulu öğrencisi Hümeyra Kaya ile Armatör Yakup Aksoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Hacı Anıl Şahin şiir okudu.

Törene, Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, askeri personel, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA