Dünyaca Ünlü Hekimler Sezaryeni Tartışacak

Yüksek İhtisas Üniversitesince düzenlenecek, 'Doğum, Gebelik ve Lohusalık Kongresi'nde konunun uzmanları, sezaryen doğumu tartışacak.

Yüksek İhtisas Üniversitesi tarafından düzenlenecek, 'Doğum, Gebelik ve Lohusalık Kongresi'nde dünyaca ünlü hekimler sezaryen doğumu ele alacak.

Yüksek İhtisas Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2-4 Aralık'ta Ankara'da düzenlenecek, dünyadan ve Türkiye'den alanında uzman isimlerin katılacağı kongreye doktorlar, yeni doğan uzmanları, hemşireler ve ebelerin yoğun katılımı bekleniyor.

Kongrede, bedensel bütünlüğü korunan, hızlıca toparlanan anne ile hazır olduğunda dünyaya gelen ve annesini emen bir bebek ikilisini oluşturmak için uzmanların bilgilerini artırması hedefleniyor.

Doğumun anneler, bebekler ve tüm sağlık çalışanları açısından nasıl güvenli ve konforlu hale getirilebileceğinin de tartışılacağı kongrede, gebelik, doğuma hazırlık, doğum, sezaryen ve sonrası gibi pek çok konu masaya yatırılacak.

Kongre süresince sağlık çalışanlarına gebelik, doğum ve lohusalık ile ilgili çeşitli kurslar da verilecek.

Konuşmacı olarak kongreye katılacak Michel Odent, 2 Aralık'ta suda doğum kursu da verecek.

'Robson Kuralları' ile dünyada tanınan Dr. Michael Robson da kongre süresince vereceği kurslarla sağlık çalışanlarına bilgi ve birikimlerini aktaracak.

Kongre Başkanı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Aydan Biri, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, doğum şeklinin sadece anne sağlığı açısından değil, bebeklik, çocukluk ve erişkin sağlığı ile ilişkili ele alındığında, tüm toplumun sağlığını etkileyecek kadar önemli olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Biri, ebelik sisteminin devre dışı bırakılmasının, sezaryene eğilimi artırdığını gözlemlediğini belirterek, Türkiye'de ilk defa kongreye katılacak doğum ekipleriyle multidisipliner bir çalışma yapılacağına işaret etti.
Kaynak: AA