Başkan Doğan, Ağrı'da Temaslarda Bulundu

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ağrı’da bir takım ziyaretlerde bulundu.

Başkan Doğan, Ağrı'da Temaslarda Bulundu
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, heyetiyle birlikte Ağrı Polis evine geçer geçmez temaslarına başladı.

Ağrı Polisevi’nde Diyadin Belediye Başkanı Mekan Çeviren, Diyadin Belediye Başkan yardımcısı Salih Yaşar ve Eleşkirt Belediye Başkanı Selahattin Sarı ile bir araya gelen Başkan Doğan, başkanlarla bir süre sohbet etti. Belediyelerdeki sorunların paylaşıldığı konuşmada Eleşkirt Belediye Başkanı Selahattin Sarı, mali olarak belediyelerin iyi durumda olmadığını belirterek neler yapılabileceği konusunda Başkan Doğan’dan çözüm önerileri sunmasını rica etti.

Ziyarette konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Öncelikle mali yapının düzeltilmesi gerekiyor. Bu noktada çeşitli yöntemler uygulanabilir. Öncelikle tamamen yasal olan ve belediyelerin topladığı emlak vergisi, tabela vergisi gibi vergilerin halktan toplanması ve halkın vergi vermeye alıştırılması gerekiyor. Bu ücretler halka bir külfet değil. Fakat ufak ufak toplandığında belediyeler için çok büyük bir gelir kaynağına dönüşüyor” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediye başkalarıyla gerçekleştirdiği ilk toplantının ardından Ağrı Valisi Musa Işın ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Öğle yemeğinin ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Ağrı’ya büyük bir heyecan ve istekle geldik. Ne mutlu bize ki sizlerle burada çalışma imkanı bulduk. Biz memleketin her köşesine aşığız. Diyadin’de çok heyecanlı bir ekip var. Bu millet bin yıl boyunca ne tehlikeler atlattı. Bunu da Allah’ın izniyle atlatacaktır. İzmit’te de bizim buraya gelişimizle ilgili olumlu bir kamuoyu oluştu. Oradaki halk da sizin yaşadığınız bu heyecanı yaşıyor. Burada tarihi çalışmalara imza atacağız” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA