TŞOF Başkanı Apaydın Açıklaması

'Sadece ticari araçlarımıza değil, tüm araçlara can ve mal güvenliği açısından kış lastiği takılmalıdır'.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sadece ticarilere değil, tüm araçlara can ve mal güvenliği açısından kış lastiği takılması gerektiğini belirtti.

Apaydın, yazılı açıklamasında, sürücülere kış lastiği kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Şehirler arası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin 1 Aralık'tan itibaren kış lastiğini zorunlu olarak kullanmaları gerektiğini hatırlatan Apaydın, 'Kış lastiği takmamanın cezası 1 Aralık'tan itibaren 602 lira olarak uygulanacak. Söz konusu ceza yeni yılla birlikte 625 liraya yükselecek' ifadelerini kullandı.

Sadece ticarilere değil, tüm araçlara can ve mal güvenliği açısından kış lastiği takılması gerektiğini vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti:

'Üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastikler ve sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler kış lastiği olarak kullanılacaktır. Kamyon, tır, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması hatta stepne lastiklerinde kış lastiği olması zorunludur. Kış lastiklerini taktırmaları için şoför esnafımızın yanı sıra tüm trafiğe çıkan sürücülerimizi uyarıyoruz, araçlarınızı kış şartlarına uygun hale getirin.'

Türkiye'de 4 milyondan fazla ticari aracın trafikte bulunduğuna dikkati çeken Apaydın, özel araç sürücülerinin de en az ticari araç sürücüleri kadar dikkati olması ve önlemlerini alması gerektiğini belirtti.
Kaynak: AA