SANKON'dan Sri Lanka Çıkartması

Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Sri Lanka Cumhuriyetinde bir takım ziyaretlerde bulundu.

SANKON'dan Sri Lanka Çıkartması
Ziyaretlerine Sri Lanka Uluslararası Yatırımlardan Sorumlu Bakan Hon. Malik Samarawickrama ile görüşerek başlayan Atasoy, "Türk iş dünyası olarak Sri Lanka Cumhuriyetine değişik sektörlerde yatırımlar yapmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile Sri Lanka Cumhuriyeti arasında ithalat ve ihracatımızı arttıracak çalışmalar yaparak her iki ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağız" dedi.

Atasoy, Bakanlık ziyaretinin ardından Sri Lanka Cumhuriyeti hükümetinin davetlisi olarak Sri Lanka Cumhuriyeti Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakanı Hon. Dilip Wedaarachchi ile görüştü. Ziyarette Bakan Wedaarachchi, balıkçılık ve su yatırımları hakkında heyeti bilgilendirdi. Temaslarına Tarım Bakanı Hon. Duminda Dissanayake ile görüşerek devam eden Atasoy, "Türk iş dünyası olarak Sri Lanka Cumhuriyeti ile yakından ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.

Tarım Bakanlığını ziyaretinin ardından Sri Lanka Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Vijayakala Maheswaran ile bir araya gelen Atasoy daha sonra Sri Lanka Cumhuriyeti İhracatı Geliştirme Kurulunu ziyaret etti. Ziyarette Sri Lanka Cumhuriyeti İhracatı Geliştirme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Indıra Malwatte, ülkenin ithalat ve ihracatı hakkında Atasoy ve heyete bilgi verdi.

SANKON Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Sri Lanka Cumhuriyeti temaslarına Sri Lanka Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu kuruluşunun merkezini ziyaret ederek devam etti. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Hon. Palitha Range Bandara’yı ziyaret eden Atasoy ziyarette, "Sri Lanka Cumhuriyetinin eğitim kurumlarının Türkiye Cumhuriyeti eğitim kurumlarıyla işbirliği yapmaları için girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA