KTO Karatay Üniversitesi, Bilim İnsanlarını Öğrencilerle Buluşturuyor

Bilimsel çalışmalara verdiği önemi düzenlediği panel ve sempozyumlarla her fırsatta ortaya koyan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, son yüzyılda önemi daha da artan elektromanyetik ve haberleşme sistemleri konusuna dikkat çekti.

KTO Karatay Üniversitesi, Bilim İnsanlarını Öğrencilerle Buluşturuyor
Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, Central Florida Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Profesörü Raj Mittra, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Sevgi’nin konuşmacı olarak katıldığı KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

“TÜBİTAK 2221 - Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı” kapsamında gerçekleşen programda, katılımcılara haberleşmede kullanılan kablosuz iletişim araçlarından ve cihazların tarihsel sürecinden bahseden Prof. Dr. Mittra, “Gelişmiş ülkelerde bu alana çok büyük yatırımlar yapılıyor ve uzaydan dünyamıza gelen elektromanyetik sinyalleri algılamak için yüzlerce metre çapta antenler kuruluyor. Bu çalışmalar sonucunda evrenin yaratılışı ve gelişimi ile ilgili bilgi sahibi olabiliyoruz” diye konuştu.

İnsanların artık teknoloji ile iç içe yaşamak zorunda olduğuna da değinen Prof. Dr. Mittra, kablosuz iletişim araçları ve algılayıcıları ile artık her şeyin uzaktan kontrol edilebilir olduğunu, dolayısıyla elektromanyetik ve haberleşme konularının öneminin her geçen gün daha da arttığını söyledi.



KTO Karataylı mühendis adaylarına önerilerde bulunan konuşmacı Prof. Dr. Levent Sevgi, “Mühendisler Rakamlarla Konuşur” başlığı altında katılımcılara, rakamların mühendislik uygulamalarındaki öneminden bahsetti. Bilimsel çalışmaları desteklemeyi, öğrencileri nitelikli akademisyenlerle buluşturmayı amaçlayan program, genç mühendis adaylarının sorularının cevaplanması ile son buldu.
Kaynak: İHA