Gazetecilerden Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına Ziyaret

Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti üyeleri, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığını ziyaret etti.

Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi ile beraberindekiler, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Kentin sorunları hakkında görüş alış verişinde bulunan gazeteciler, çalışmalarından dolayı Cumhuriyet Başsavcısı Kuş'a plaket takdim etti.

Cumhuriyet Başsavcısı Kuş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gazeteciliğin çok önemli bir iş olduğunu belirtti.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda gazetecilere önemli görevler düştüğünü ifade eden Kuş, şöyle konuştu:

'Gazetecilerin, kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi ve spekülasyonlara sebebiyet vermemesi adına toplumda önemli vazifeyi icra ettiklerini değerlendiriyorum. Biz de Şanlıurfa Adliyesi olarak, basını doğru şekilde bilgilendirilmesini önemsiyoruz. İletişim bürosundaki arkadaşları basınımızla irtibatlı hale getirdik. Kamuoyunun ilgisi ve dikkatini çekebilecek, toplumda ihtiyaç doğabilecek konularda kamuoyunu bilgilendirmek adına basınla irtibatımızı sağlıyoruz. Şu ana kadar basınla ilişkimiz bu seviyede istediğimiz bir şekilde yürüdü. Bundan sonra da bu ilişkiyi daha da güçlendirerek sürdürmeye devam edeceğiz.'

Çiftiçi de, Cumhuriyet Başsavcılığının bir süre önce adliye hizmete açtığı iletişim bürosuyla anlık bilgilendirme yaptığı belirtti.

Çiftçi, 'Basına verdiği önem ve üstün çalışmalarından dolayı Cumhuriyet Başsavcı beye teşekkür ediyoruz. Bazı kurumların medyaya kapılarını kapattığı bu süreçte Şanlıurfa Adliyesi kapılarının Şanlıurfa’daki basına açılması bizi Şanlıurfa basını olarak mutlu etti. Bu yüzden Sayın Cumhuriyet Başsavcısına Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti olarak teşekkür plaketi takdim ettik. Şanlıurfa basını adına Sayın Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA