Beyoğlu'nda Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir grup kadın, İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Taksim Tünel önünde toplanan bir grup kadın, İstiklal Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca düdük çalan ve ellerinde 'Kadın yasaklara direnir', 'Hayatımız için erkek -devlet şiddetine karşıyız', 'Kadın mücadelesi mühürlenemez' dövizleri taşıyan gruptakiler, 'Korkmuyoruz intihar etmeyeceğiz', 'Yaşasın kadın dayanışması' şeklinde slogan attı.

Galatasaray Meydanı'nda grup adına basın açıklaması yapan Nehir Kovar, kadınlar olarak erkek, devlet şiddetine karşı olduklarını, kimliklerine sahip çıkmak için direneceklerini söyledi.

Son 10 ayda 220 kadının öldürüldüğünü 352 kız çocuğunun cinsel istismara uğradığını ve bir ay içinde 13 bin kadının işsiz bırakıldığını ileri süren Kovar, şunları kaydetti:

'Özgür ve eşit olmamıza tahammül edemeyen erkek egemen sistemin bizzat devlet tarafından biz kadınlara dayatıldığı, onlarca yıl verilen mücadeleler sonucu elde ettiğimiz bütün kazanımlarımızın ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bugünlerde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'nde dünyanın dört bir yanında ayağa kalkan kadınlarla beraber 'isyan'ımızı büyütüyoruz. İktidar ve güç uğruna yürütülen savaş ve şiddetin sınırının olmadığını görüyoruz. Şiddetin yol açtığı tahribatı bedenimizde, evimizde, sokağımızda, iş yerimizde, ilişkilerimizde, ülke sınırları içinde ve ötesinde kısacası hayatımızın her alanında hissediyoruz.'

Kaynak: AA