Yeşilay Ve MEB Arasında Protokol

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında öğrencilere zararlı madde, internet ve kumar bağımlılığının etkilerini anlatmak amacıyla protokol imzalandı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında, öğrencilere zararlı madde, internet ve kumar bağımlılıkların etkilerini anlatmak için 'Sağlık Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi' kapsamında protokol imzalandı.

Protokol imza töreni, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör'ün katılımıyla MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, atılacak imzalarla çocukların farkındalığını geliştirecek aktiviteler düzenleneceğini ve bağımlılıkla ilgili riskler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacaklarını bildirdi.

Çok güzel projeler tasarlanabileceğini ancak sahada bunları uygulayacak gönüllü, fedakar öğretmenlere ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Yılmaz, bu yüzden öğretmenlerin çabasının çok değerli olduğunu kaydetti. Yılmaz, yapılacak etkinliklerle çocukların bilincinin daha da artacağını ifade etti.

Celil Güngör de projenin, ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrenciler arasında, çağın genel hastalığı bağımlılığa karşı yapılacak yarışma ve etkinliklerle ilgili olduğunu belirtti.

Fotoğraf, kompozisyon, resim yarışması gibi yarışmalar düzenleneceğini anlatan Güngör, bu yarışmalardan seçilen eserlerle bağımlılıkla ilgili sürecin başka bir boyuta taşınacağını söyledi.

Güngör, öğrencilerde de farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, anlaşmayı 2017'de sağlıklı bir şekilde neticeye ulaştırmayı umduğunu dile getirdi.

Madde bağımlılığını artık görünmeyen bir sorun olarak ele almak gerektiği konusunda devlet düzeyinde yüksek bir irade bulunduğunu vurgulayan Güngör, kamuoyu oluşturmak, bilinçlendirme çalışmaları yapmak gerektiğine işaret etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

İmzalar atıldıktan sonra Yeşilay Genel Müdürü Yılmaz, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Güngör'e çiçek vererek bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Kaynak: AA