Kuşadası'nda Kruvaziyer Turizmi

Kuşadası Ege Ports Limanı, sezonun son gemisi, 300 yolculu Minerva'yı ağırladı Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Ports Kuşadası Limanı Genel Müdürü Güngör: 'Ülke genelinde 22 kruvaziyer limanına toplamda 620 bin yolcu girişi yapılırken bu yolcuların 370 binine Kuşadası Limanı ev sahipliği yapmıştır'.

Kuşadası Ege Ports Limanı, sezonun son gemisi, 300 yolculu Minerva'yı ağırladı.

Minerva gemisinin limana yanaşmasıyla ilçeye giriş yapan turistlerin bir bölümü Meryem Ana ve Efes ören yeri turları için bekleyen otobüslere binerken bir bölümü de ilçe merkezini gezerek alışveriş yapmayı tercih etti.

Minerva gemisinin, Ege Ports Limanı'nda bir gece konakladıktan sonra ayrılacağı belirtildi.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Ports Kuşadası Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun son gemisinin Kuşadası Limanı'na geldiğini bildirdi.

Kruvaziyer turizminde beklentilerin altında bir sezon geçirdiklerini söyleyen Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yaşanan olumsuzluklara rağmen Kuşadası Limanı, ülkemize gelen kruvaziyer toplam gemi ve yolcuların yüzde 60’ını misafir ederek zor şartlar altında dahi ülkemizi büyük bir başarıyla temsil etmiştir. Ülke genelinde 22 kruvaziyer limanına toplam 620 bin yolcu girişi yapılırken bu yolcuların 370 binine Kuşadası Limanı ev sahipliği yapmıştır. 2017, kruvaziyer turizmi açısında yine zorlu bir yıl olacaktır. 2017 için beklentimiz Kuşadası Limanı'nın, Türkiye'ye gelen kruvaziyer yolcularının yüzde 70’ini ağırlayacağı yönündedir.'
Kaynak: AA