BİK Ve KOSGEB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

'Çerçeve İş Birliği Protokolü' ile yazılı basın kuruluşlarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Basın İlan Kurumu (BİK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yazılı basın kuruluşlarının geliştirilmesi amacıyla 'Çerçeve İş Birliği Protokolü' imzalandı.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, BİK Genel Merkezi'ndeki imza töreninde, KOBİ'lerin gelişmesi ve desteklenmesi konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kaynaklarının son yıllarda ciddi oranda artığını belirten Biçer, 'Bu sene sadece destek bütçesi olarak 1 milyar lira civarında kaynağımız var. 2017'de biraz daha üzerine çıkacağız. Yazılı basın sektörü temsilcileri de destek kapsamında yer alıyor. Yazılı basın işletmelerinin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve çağın gereklerine uygun dönüşümlerin sağlanması anlamında ne tür destekler verebileceğimizi beraber çalışıp, kararlaştıracağız.' dedi.

Biçer, protokolde emeği geçenlere teşekkür ederek, 'Bu sektörü de inşallah beraber, elimizden geldiğince ihya etmeye çalışacağız. Bu manada bu protokolün iki kuruma ve yazılı basın kurumlarımıza da hayırlı olmasını diliyorum.' diye konuştu.

BİK Genel Müdürü Yakup Karaca da protokolün yazılı basın için önemli şeyler içerdiğini anlattı.

KOSGEB'in önemli hizmetler yaptığını aktaran Karaca, 'Sektörümüz diğerlerinden çok farklı değil. Genel olarak ülkemizin genel kalkınmışlık düzeyine göre geri kalmış sektörlerimizin bir an önce rehabilite edilip, desteklenerek yükselmesi anlamında yazılı basınımızın KOSGEB'in bu tür program ve finansmanına ihtiyaç var. Protokol kapsımında gerekirse kendi personelimizden bir çalışma grubu oluşturup, öncelikle sektörün analiz edilmesi uygun olacak. Bizler için bazı şeyler geç kaldı. Hem bunun telafi edilmesi, hem de ayaklarımızın sağlam zemine basması anlamında böyle bir çalışma grubu işlerimizi kolaylaştıracak. Erken zamanda bunu oluşturmak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı.

Kaynak: AA