Başkan Demircan Açıklaması 'Beyoğlu'ndaki Tüm İşletmeleri Ön Plana Çıkaracağız'

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) üyeleri ile bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi tarafından geliştirilen ’Smart Beyoğlu’ projesini tanıttı. Demircan, "Beyoğlu’ndaki işletmeleri bütün Türkiye’de ön plana çıkartacak bir çalışma içerisindeyiz" dedi.

Başkan Demircan Açıklaması 'Beyoğlu'ndaki Tüm İşletmeleri Ön Plana Çıkaracağız'
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) üyeleri Novotel İstanbul Bosphorus’ta düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi. Turizmin geliştirilmesi için atılması gereken adımların masaya yatırıldığı programa; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, İBB İl Turizm Müdürü Serdar Akyurt ile Amerika, Brezilya ve Yunanistan konsolosları da katıldı.

Programda Başkan Demircan, Beyoğlu Belediyesi tarafından geliştirilen ’Smart Beyoğlu’ projesini tanıttı. Tanıtım filminin de katılımcılara izletildiği proje büyük beğeni topladı.

"Beyoğlu’na çok büyük yatırımlar yapıldı"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan programda yaptığı konuşmasında, Beyoğlu’nda turizme çok büyük yatırım yaptıklarını belirterek "2004’te Beyoğlu’nda 6 bin yatağımız, 4 bin tane de perakende sektörümüz vardı. 82 bin de SSK’lı çalışanımız vardı. Bugün 45 bin yatağımız, 17 bin esnafımız, 200 bin SSK’lı çalışanımız var. Elbette hizmet sektörü ve turizm, içinde bulunduğumuz ortamdan etkileniyor. Bazı sektörlerde dağılma yüzde 30 bazı yerlerde yüzde 50. Fakat biz piyasayı canlı tutmak adına, çeşitli aktivitelerle cazibe alanı oluşturacak, Taksim Meydanı’ndaki bazı etkinliklerle insanları burada tutmaya devam ediyoruz. Ama tabi temelde hedefimiz, yurtdışından müşterilerimizi geri kazanmak" dedi.

"Beyoğlu’ndaki işletmeler e-ticaret ağına entegre edilecek"

Beyoğlu Belediyesi tarafından geliştirilen ’Smart Beyoğlu’ projesini de tanıtan Başkan Demircan, "Küresel dünyanın yeni bazı aktörleri var. O da dijital pazarlama üzerinde oluşan yeni iletişim. Beyoğlu Belediyesi olarak biz de bir hazırlık yaptık. 2010 ’da Beyoğlu’nda verdiğiniz bütün ruhsatlara QR Code koymuş ve belediyenin iş ve işleyişini daha da hızlandırmıştık. Ama şimdi yeni bir şeye başladık. Artık her işletmeye bir QR Code yerleştiriyoruz. Bu kod üzerinden müşteriler firmanın internet sitelerine ve sosyal medya hesaplarına hızlıca ulaşarak yorum, beğeni ve paylaşım yapabilecek. Bir sonraki adım ise, işletmelerimizi e-ticaret ağına entegre etmek. Çünkü dünyanın seyahat eden zenginleri artık yorumlar üzerinden tercih yapıp mal alıp götürüyorlar" diye konuştu.

Beyoğlu’ndaki işletmeler ön plana çıkacak

Demircan, "Beyoğlu’nda şuanda 17 bin esnafın 2 bin 500’üne ulaşmış durumdayız. Daha yeni başladık ama inanıyorum ki yakında bütün Beyoğlu’nda bu yayılacak. Artık televizyon dışında herksin elinde elektronik telefon var. Haberleri elindeki telefona indirdiği uygulamalardan takip ediyor. Twitter’da, Facebook’ta, İnstagram’da fotoğraf paylaştığında tercih edip mekan ziyareti yapanlar var. O halde bu sosyal ağların oluşturduğu güç ciddi bir güç ve bu gücü ancak biz doldurabiliriz. Beyoğlu’ndaki işletmeleri Türkiye genelinde ön plana çıkartacak bir çalışma içerisindeyiz. Bütün bunları yapabilmek için buradaki işletmelerinin bu sisteme gayret göstermesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

"Demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısında durduk"

TÜROB Başkanı Timur Bayındır ise, 2016 yılında sektörün çok zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, "Büyük bir dirayet ve inanç ile demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısında durduk. Ülkemiz bu stresli dönemi, demokrasiye ve barışa olan inancı ile bertaraf etmekle beraber, turizm sektörü olarak maalesef dar boğaza girmekten kurtulamadık" dedi.

Kiralık konutlarda kimlik bildirim mecburiyeti geldiğini de hatırlatan Bayındır, bu konuda duyarlılık gösteren İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA