ABD'de Yoğun Güvenlik Altında Şükran Günü Yürüyüşü

ABD'nin New York kentinde 90'ıncısı düzenlenen geleneksel Şükran Günü yürüyüşü, DEAŞ tehdidi nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Şükran Günü yürüyüşü, Central Park'ın batısındaki 77. Sokak'tan başladı, Herald Meydanı'nda sona erdi.

'Charlie Brown', 'Kermit', 'Snoopy', 'Sünger Bob' ve 'Hello Kitty' gibi çizgi film karakterlerinin dev balonları ile binlerce palyaço, sporcu, dansçı ve onlarca yürüyüş bandosu yürüyüşe renk kattı.

Nüfusunun çoğunluğu göçmenlerden oluşan New York'ta kurulan ve başkanlığını Türk iş adamı Murat Köprülü'nün yaptığı Amerikan Göçmen Cemiyeti (American Immigrant Society) de Şükran Günü yürüyüşünde yer aldı.

İlk kez 1927 yılında yapılan yürüyüşte, Tony Bennett ve Regina Spektor gibi müzisyenler performanslarını sergilediler.

- DEAŞ tehdidi

Şükran Günü yürüyüşü, DEAŞ hücrelerinin araçlı saldırı düzenleyeceğine ilişkin medyada yer alan haberler nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Yürüyüş güzergahını kesen sokaklar araç trafiğine kapatıldı.

Yürüyüş sırasında binlerce resmi ve sivil polis, uzun namlulu silah taşıyan polisler, keskin nişancılar görev aldı. Güvenliği sağlamak için özel eğitimli köpekler ve belediye temizlik işleri birimine bağlı 80'den fazla kamyon da kullanıldı.

Kaynak: AA