Yeni Pazar Yeri Törenle Açıldı

'Yozgat Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri', düzenlenen törenle hizmete girdi.

Pazar yerinin açılışında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yapılan hizmetlerle şehrin çehresinin değiştiğini söyledi.

Yapılan önemli hizmetlerden bir tanesinin de yıllardır esnafın beklediği bu kapalı pazar yeri olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, açılışın hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül de esnafa yapılan hiçbir şeyin karşılıksız kalmayacağını vurgulayarak, 'Türkiye de esnaf ve sanatkara ne verilmişse hepsi fazlasıyla geri alınmıştır. Esnaf ve sanatkarlar devletlerin kurucusudur.' dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise Yozgat insanına vefa borçlarını hizmet olarak ödemenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da Yozgat pazarcı ve sebzeci esnafının uzun yıllardır bir beklentisini yerine getirmiş olduklarını aktardı.

Pazarcı esnafının şehrin değişik bölgelerinde yazın toz, toprak ve sıcağında, kışın soğukta mesleğini icra edip evine rızık götürmeye çalıştığını belirten Arslan, 'Yozgat halkı da sağlıklı ortamda alışveriş yapamamanın sıkıntısını çekti. Yıllardır beklenen bir şeyi beraberce gerçekleştirdik. Bizim önceliğimiz insandır, insan her şeyden önemlidir. Pazar yerimizin hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Törene katılan Yozgat Sebzeci ve Pazarcılar Derneği Başkanı Salih Çavuşoğlu da yapılan hizmetler ve şehre kazandırılan kapalı pazar yerinden dolayı Belediye Başkanı Arslan'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Yozgat Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun duasıyla pazar yeri hizmete açıldı.

Kaynak: AA