Vali Nayir Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Aslanapa ilçesinde mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Nayir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasinin özü, yönetimin halka açılan kapısı ve hizmetlerin görüldüğü pencereler olduğunu söyledi.

Halka en yakın olan kamu görevlilerinin muhtarlar olduğunu dile getiren Nayir, 'Muhtarlar olarak hepiniz seçimle başa geldiniz. Dolayısıyla biz kendi aynamız olarak sizi görürüz. Yapmış olduğumuz işleri sizde görmek isteriz, memnuniyet varsa sizden duymak, bir şikayet varsa yine onu sizle paylaşmak isteriz. Eğer varsa daha iyisini yapabileceğim durumlar teklif ve önerileri sizden almak isteriz.' dedi.

Nayir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara büyük değer verdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

'Yapılan düzenli toplantılarda Sayın Cumhurbaşkanımız halka ulaşacak mesajları birinci elden, sizlerin aracılığıyla veriyor. Bu arada basını da en iyi şekilde kullanarak bu mesajları toplumun geneline en iyi şekilde ulaştırmış oluyor. Bizler, buradaki çalışmalarımızda bir başarı istiyorsak ekip çalışmasına talip olmalıyız. Görev sürecim içinde yapılacak işlerin daha güzel yapılabilmesi için ekip çalışmasını yerleştirmeye çalıştım. Bunun son ayağı olarak da muhtarlarımızla bir araya geleceğiz.'

Muhtarların yönetimle alakalı birçok konuyla ilgili olduklarını, kendi mahalle ve köylerindeki hemen her husustan sorumlu olduklarını da kaydeden Nayir, emniyet ve asayiş hizmetlerinin yalnızca mülki idarenin görevi olmadığını, muhtarların da kendi mahallelerinde, köylerinde emniyet ve asayişten, huzurdan sorumlu olduğunu vurguladı.

Muhtarların da sorunlarını dinleyen Nayir, sorunların çözümü için ilgili birimlere talimatlar verdi.

Toplantıya, 4 mahalle ve 31 köy muhtarının yanı sıra Kaymakam Emin Kaymak, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar ile bazı daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA