'O Benim En Güzel, En Değerli Çiçeğim'

Modern pentatlon branşında olimpiyatlarda Türkiye'yi ilk kez temsil eden İlke Özyüksel'in görme engelli öğretmen annesi Gülcan Özyüksel: 'İlke benim en güzel, en değerli çiçeğim' 'Öğretmenlik çok güzel bir duygu. Çocuklarla, gençlerle olmak, onlara katkıda bulunmak çok güzel' İlke Özyüksel: 'Annem başka bir meslek yapıyor olsa çok daha zorlanırdım'

MUSA SAMUR - Brezilya'nın Rio kentinde yapılan 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda modern pentatlon branşında Türkiye'yi ilk kez temsil etme başarısı gösteren İlke Özyüksel'in görme engelli öğretmen annesi Gülcan Özyüksel, 'O benim en güzel, en değerli çiçeğim.' dedi.

Milli sporcu İlke Özyüksel, annesi Gülcan Özyüksel'i, görev yaptığı Çağdaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde ziyaret ederek, kendisine 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çiçek verdi.

Duygusal anların yaşandığı ziyarette, İlke'nin kendisine verdiği çiçek karşısında Gülcan öğretmen, kızına sarılarak 'Bana çiçek getirmiş. O benim en güzel, en değerli çiçeğim.' ifadelerini kullandı.

Gülcan Özyüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliğin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, 'Çocuklarla bir arada olmak, onlara katkıda bulunmak çok güzel.' diye konuştu.

Sınıflarda derse giren bir öğretmen olmadığını, çocuklara rehberlik ve psikolojik danışmanlık yaptığını ifade eden Gülcan öğretmen, şöyle devam etti:

'Çocuklarla birebir görüşüyorum. Mesleğim, onları daha yakından tanımayı, duygusal, psikolojik yönlerini bilmeyi, onlara biraz daha yakın olmayı gerektiriyor. Çocuklarla, gençlerle olmak, onlara bir parça olsa yardımda bulunmak çok güzel bir duygu. Günün birinde 'Bana yardımcı oldunuz, faydalandım, çok işime yaradı.' gibi dönüşler olduğunda da büyük mutluluk duyuyoruz.'

Psikoloji okumasının İlke'nin yetişmesinde de işine yaradığını dile getiren Gülcan öğretmen, 'İlke benim hayattaki en değerli varlığım' diye görüş belirtti.

- 'Yüzme diye başladık, buralara geldik'

Gülcan Özyüksel, İlke'nin tesadüfler sonucu modern pentatloncu olduğunu belirterek, 'Yüzme diye başladık, başarılı oldukça da buralara kadar geldik.' şeklinde konuştu.

Modern pentatlonun ne olduğunu İlke'nin bu branşta spor yapmasının ardından öğrendiklerini anlatan Gülcan öğretmen, 'Yüzme ile başladık, tesadüfler sonucu modern pentatlonda başarılı oldukça biz de onunla öğrendik.' ifadesini kullandı.

İlke'nin sporu çok sevdiğini, kendilerinin de onun başarılarıyla mutlu olduklarını ifade eden Gülcan öğretmen, şunları söyledi:

'Zaman zaman dersleriyle çakışsa, zorlansa da asla sporu bırakmak istemedi. Bir arada yürütmeyi başardı. Önemli olan onun hayatta mutlu olması, istediklerine erişmesi. Spor onu çok mutlu ediyor. O mutluysa biz de çok mutlu oluyoruz. Baba emekli, gerçekten İlke'nin çok antrenmanı oldu, oluyor. Benim işten arta kalan, babasının ise zamanının tamamını İlke'nin antrenmanları alıyordu. Kendi başına gidip gelmeyi başarana kadar hayatımızı ona adadık.'

- İlke Özyüksel: 'Hem ben varım, hem başka çocuklar'

Milli sporcu İlke Özyüksel de annesinin her konuda kendisine yardımcı olduğunu, psikolojik danışmanlık yapmasının ise çok faydasını gördüğünü ifade etti.

Annesi başka bir meslek yapsa spor hayatında zorlanabileceğini dile getiren İlke, 'Annem her konuda bana yardımcı oluyor. Psikolojik danışmanlık yapması da hayatımda önemli oldu. Başka bir mesleği yapsaydı çok konuda daha da zorlanabilirdim.' değerlendirmesinde bulundu.

Annesinin bazen kendisine öğrencileriyle anılarını paylaştığını belirten İlke, 'Hem ben varım, hem başka çocuklar var, bunu biliyorum, çok değişik bir duygu. Anılarını dinliyorum, çok hoşuma gidiyor, çok enteresan geliyor. Sonuçta öğrencileriyle aynı yaştayız, farklı insanlar, benim göremediğim bakış açılarıyla değerlendiriyor. Onları öğreniyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA