Nilüfer Belediye Tiyatrosu, Antalya'ya Konuk Olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT) tarafından sürdürülen 'Konuk Tiyatrolar Projesi' kapsamında, Nilüfer Belediyesi Tiyatro Topluluğu 'Şark Dişçisi' oyununu Antalyalılar için ücretsiz sahneleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu yıl da devam eden projede sezonun ilk konuğu 'Şark Dişçisi' adlı oyunla Nilüfer Belediyesi Tiyatro Topluluğu olacak.

Konuk tiyatro ekibince 23 Kasım Çarşamba ve 24 Kasım Perşembe günleri saat 20.00'de sahnelenecek oyunun gösterimleri ücretsiz olarak yapılacak. Davetiyeler, Antalya Şehir Tiyatroları gişesinden temin edilebilecek.

Mizah edebiyatının tanınmış isimlerinden Hagop Baronyan'ın yazdığı, 'Şark Dişçisi'nin yönetmenliğini Engin Alkan yapıyor. Antalya Şehir Tiyatroları'nda 'Tarla Kuşuydu Juliet ve Huysuz' oyunlarının yönetmenliğini de yapmış olan Alkan, oyunda aynı zamanda 'Taparnigos' rolünde görev alıyor.

AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Antalyalı sanatseverleri farklı kültürlerle tanıştırmak amacıyla Konuk Tiyatrolar Projesi'ni yürüttüklerini belirtti.

Projeyi ileride uluslararası nitelik taşıyan bir festivale dönüştürmek istediklerini kaydeden Özgür, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sanatsal vizyonu sayesinde, tiyatro sanatına verdiği destekle hedeflerine adım adım yaklaştıklarını ifade etti.

Kaynak: AA