Derik'te 'Öğretmenler Günü' Buruk Kutlanacak

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen Kaymakam Safitürk'ü gururla anan ilçedeki öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü hüzünlü geçirecek Öğretmenlerden Fatma Yavuz: 'Terörü lanetliyoruz. Biz ve çocuklarımız, kaymakamımızın yolunda ilerleyeceğiz inşallah' Pınar Özuçak: 'Kaymakam koca yürekli bir insandı. Yapmış olduğu tek şey iyilikti. Ondan aldığımız bu bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz' Hatice Kozak: 'Onun bıraktığı emaneti koruyacağız. Burada güzel işler yaptı. Öğrencilerimizle bunları devam ettireceğiz' Eğitim BirSen Derik Şube Temsilcisi Macit: 'Tüm öğrencilerimizi Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk'ün izinde ve yolunda yetiştireceğiz'

OSMAN ÖKSÜZ - Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü sevgiyle anan öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü buruk geçirecek.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Derik Belediyesine görevlendirilen ve 10 Kasım günü düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Kaymakam Safitürk, ilçede sevgiyle yad ediliyor.

Teröre tepkisini dile getiren ve Safitürk'ü gururla anan ilçedeki öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü buruk kutlayacak.

- 'Terörü lanetliyoruz'

Öğretmenlerden Fatma Zeka Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün sadece kaymakamın ailesini değil tüm Derik'i yaraladığını söyledi.

Kaymakam Safitürk ve eşinin Derik için büyük emekler sarf ettiğine işaret eden Yavuz, 'Terörü lanetliyoruz. Biz ve çocuklarımız, kaymakamımızın yolunda ilerleyeceğiz inşallah.' dedi.

- 'Bu bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz'

Pınar Özuçak, Safitürk'ün hizmet için Derik'te bulunduğunu vurguladı.

Şehit Kaymakam'ın huzuru sağlamak için elinden gelen çabayı gösterdiğini dile getiren Özuçak, 'Kaymakam koca yürekli bir insandı. Yapmış olduğu tek şey iyilikti. Ondan aldığımız bu bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

- 'Onun bıraktığı emaneti koruyacağız'

Hatice Şenay Kozak, Kaymakam Safitürk'ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

'Onun bıraktığı emaneti koruyacağız. Burada güzel işler yaptı. Öğrencilerimizle bunları devam ettireceğiz.' diyen Kozak, şehit Safitürk'ü unutturmayacaklarını kaydetti.

- 'Öğrencilerimizi Safitürk'ün yolunda yetiştireceğiz'

Eğitim Bir-Sen Derik Şube Temsilcisi Mehmet Macit de Kaymakam Safitürk'ün 10 Kasım günü şehit düştüğünü anımsatarak, o gün saldırı gerçekleştirilmeden önce Safitürk ile Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 78. yılı nedeniyle düzenlenen anma töreninde bir arada olduklarını belirtti.

Kaymakam Safitürk'ü kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını dile getiren Macit, bu hüzünle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de buruk geçireceklerini vurguladı.

Macit, genç ve çocuklar için önemli projeler hazırlayan Safitürk'ün ilçede çok sevildiğini aktararak, şunları kaydetti:

'Tüm öğrencilerimizi, şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk'ün izinde ve yolunda yetiştireceğiz. O, Derik'in bir ağabeyiydi. Devletin sıcak yüzünü halka çok güzel yansıtıyordu. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin, lanetliyoruz. Bu saldırısı sadece Kaymakam Bey'e değil tüm Derik halkına yapılan bir saldırıdır.'
Kaynak: AA