Aksaray'da Mahalli İdareler Toplantısı Yapıldı

Aksaray'da, merkeze bağlı 84 köy muhtarının katılımı ile mahalli idareler toplantısı düzenlendi.

Vali Aykut Pekmez, Halk Sağlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarların dile getirdiği bütün isteklerin yerine getirilmesi ve köylerdeki sorunların çözümü için hep birlikte çalışacaklarını söyledi.

Aksaray'ın kalkınması için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Pekmez, şunları kaydetti:

'Hepimizin görevleri ve sorumlulukları ve yetkileri var. Belirlenen mevzuatın dışına çıkma şansımız yok. Önemli olan hakkaniyet ve adaletle uygun davranmak. Ancak bu anlayışta herkese eşit olmak değil, ihtiyaç olana göre dağıtabilmek. Küçük köylerimiz 'bana az geliyor' diyor, eskiden belediye olan köylerimiz daha çok istiyor. Haklı olarak herkes kendi penceresinden bakıyor. Bizler elimizden gelen imkanları sizler için sonuna kadar zorlayıp, hibe ve ödenek çıkartmak suretiyle maksimum hizmeti yapmaya çalışacağız. Önemli olan iyi niyetle, iletişimi devam ettirerek sorunlara çare bulmak'

Vali Pekmez, İl Genel Meclis üyeleri, daire müdürleri ile sorun ve ihtiyaçlarla ilgili sürekli görüştüklerini, görüşme talepleri konusunda muhtarlara da kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Haluk Sezen, İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurumlarının müdürleri ile merkeze bağlı 84 köy muhtarı katıldı.

Kaynak: AA