'2. Uluslarası Genç İletişimciler Buluşması'

Program kapsamında 16 ülkeden gelen 26 kişilik öğrenci heyeti Anadolu Ajansına ziyarette bulundu.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) düzenlenen '2. Uluslararası Genç İletişimciler Buluşması' programı kapsamında 16 ülkeden gelen 26 kişilik öğrenci heyeti, Anadolu Ajansını ziyaret etti.

AA Proje Yönetim Müdürü Nezahat Kocabıyık, öğrenciler ve beraberlerindeki akademisyenlere AA'nın kurumsal yapısı, faaliyetleri ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

AA'nın Arapça, İngilizce, Kürtçe dahil olmak üzere 11 farklı dilde yaptığı haberler ve kaliteli fotoğraflarıyla dünyadaki marka değerini ve etkinliğini artırdığına dikkati çeken Kocabıyık, AA'nın dünyanın önde gelen ilk 10 haber ajansı içerisinde olduğunu kaydetti.

Ajansın tarihi ve misyonu hakkında öğrencilere detaylı bilgiler veren Kocabıyık, Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak amacıyla 1920'de Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulan AA'nın 35 ülkede ofisi, 86 ülkede de temsilciliği bulunduğunu anlattı. Kocabıyık, 'Her gün gazetelerde kullanılan haberlerin yüzde 40'ı, fotoğrafların yüzde 63'ü AA tarafından üretiliyor. İnternet sitelerinde özel haberlerimizin yüzde 89'u, rutin haberlerimizin yüzde 88'i yer buluyor.' diye konuştu.

Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörlüğü Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Yunus Çelik de AA'nın abonelerine Ana Haber, Ekonomi, Spor, Özel Haber, Şirket, İnternet, İslam Dünyası ve Türk Dünyası gibi birçok haber paketi sunduğunu ve paketlerin gelen talepler doğrultusunda haber ve fotoğraf içerdiğini ifade etti.

AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş da akademinin 5 yıl önce kurulduğunu ve AA'nın bugüne kadar yaklaşık 60 ülkeden gelen gazetecilere yönelik farklı eğitim programları düzenlediğini anlattı.

Çetinkuş, savaş ve afet gibi zorlu durumlarda görev yapabilecek muhabirler yetiştirmek amacıyla dünyada sayılı merkezde verilen 'Savaş Muhabirliği Eğitimi'nin de AA tarafından verildiğini kaydetti.
Kaynak: AA