Muş'ta TEOG Sınavına 8 Bin 952 Öğrenci Girecek

İl Milli Eğitim Müdürü Arslan: 'Öğrenciler soruları çok dikkatli okusunlar. Kodlama hatası yapmasınlar'

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdat Arslan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına Muş genelinde 8 bin 952 öğrencinin gireceğini bildirdi.

Arslan, yazılı açıklamasında, 23-24 Kasım'da yapılacak TEOG sınavının altı oturumda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil derslerinde gerçekleştirileceğini anımsattı.

Muş genelinde 180 okul ve 844 salonda yapılacak sınava, 8 bin 952 öğrencinin gireceğini ve sınavda 2 bin 532 öğretmen ile 893 güvenlik görevlisinin görev yapacağını belirten Arslan, açıklamasında şunları kaydetti:

'Öğrencilerimiz hiç korkmasınlar. Derslerine günü gününe çalıştıkları için oldukça kolay bir sınav. Heyecanlanmasınlar, kaygılanmasınlar. Okullarındaki ilgili derslerin normal yazılısına giriyormuş gibi rahat bir şekilde sınavlarına girsinler. Zaten yaptığımız deneme sınavlarıyla öğrencilerimize sınav tecrübesi kazandırdık. İnşallah rahat bir sınav olacak. Ancak bu rahatlık onları hataya sevk etmesin. Öğrenciler soruları çok dikkatli okusunlar. Kodlama hatası yapmasınlar. Optik okuyucu da kesinlikle karalama yapmasınlar. Bilhassa kitapçık türünü kodlamayı unutma gibi basit hatalardan kaçınsınlar. Sınav öncesi beslenmelerine çok dikkat etsinler.'
Kaynak: AA