Muş'ta Bilgi Evleri Projesi Tamamlanıyor

Muş Belediyesi tarafından Muratpaşa ve Sunay mahallelerinde yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi inşaat çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Muş Belediyesi tarafından, vatandaşların çağın gereklerine uygun, güvenli ve sıcak bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje devam ediyor.

Belediye Başkanı Feyat Asya, yaptığı açıklamada, dezavantajlı mahallelerde yapılması düşünülen ve güreş salonu, yüzme havuzu, kütüphane, bilgisayar odası gibi sosyal tesisleri içinde barındıran Bilgi Evleri'nin önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Söz konusu projeyle her alandaki ihtiyaçların karşılanacağını vurgulayan Asya, şunları kaydetti:

'Proje ile mahallelerdeki 8-18 yaş grubundaki çocukların ve gençlerin bilgiye ulaşmalarını, kendilerini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirmelerini, dezavantajlı kesimdeki çocukların bilgisayar ve internete erişimlerini, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını, öğrencilere ders çalışma ortamı oluşturmayı, kültürel ve sosyal hayatın gelişimine yardımcı olmanın yanı sıra rehberlik hizmetlerini sunmayı hedefliyoruz. Projelerimiz, sosyal belediyecilik alanındaki güzel bir çalışmadır. Dezavantajlı mahallelerimizde bu projemizi uygulayacağımıza dair söz verdik. Sunay ve Muratpaşa mahallelerinde inşaat çalışmalarımızı başlattık. Ekiplerimiz özverili şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Gençlerimiz için bu projeyi önemsiyoruz. Onların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak, teknolojinin imkanlarından faydalanmalarını ve boş zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak için iyi bir ortam oluşturmayı amaçlıyoruz.'

Kaynak: AA