Mardin'de Kütüphane Sevinci

Kültür ve Turizm Bakanlığı, gelecek iki yıl içinde proje ve yapım çalışmasını başlattığı 24 yeni kütüphaneden birini Mardin'de yapacak.

Bu karar, kütüphane yapılması için kampanya başlatılan Mardin'de sevinçle karşılandı.

Mardin Final Okulları Anadolu Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Nur Esendemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'in yedi bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan eşsiz bir kent olduğunu kaydetti.

Her tarafı medreselerle süslenmiş ilim ve kültür cennetinde kütüphane olmayışının bir eksilik olduğunu aktaran Esendemir, bu eksikliğin giderildiği için sevinçli olduklarını ifade etti.

Birkaç ay önce sosyal medyadan 'Yenişehir'e Kütüphane İstiyoruz' etkinliğinin başlatılıp BİMER'e binlerce mail atıldığını anımsatan Esendemir, 'Türkiye genelinde açılacak 24 kütüphaneden birinin Mardin'e ayrılmış olmasından büyük memnuniyet ve mutluluk duyuyoruz. Bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Kütüphane yapıldıktan sonra da on binden fazla kitap sözü aldıklarını belirten Esendemir, zengin bir kütüphaneye sahip olacaklarını aktardı.

Kaynak: AA