Bayburt'ta FETÖ/PDY Operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 19 kişi gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Bayburt'ta 19 kişi yakalandı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kentte 2012 yılında faaliyete geçen ancak FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden önce kendini fesheden Lokman Hekim Sağlık Gönüllüleri Derneği'nin (Lokman-Der) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü bir projede, örgüte maddi destek sağlandığı tespit edildi.

Savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında Lokman Hekim Sağlık Gönüllüleri Derneğinin yöneticileri olan doktorlar ile sağlık çalışanları ile proje kapsamında derneğin ihale verdiği toplam 19 şüpheli hakkında 'terör örgütüne finansman sağlamak' suçundan gözaltı kararı verildi.

Kararın ardından düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen sağlık çalışanları ile esnafın ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 19 şüpheliden biri sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 18 kişinin ifade işlemi devam ediyor.

Kaynak: AA