Üzülmez, Minik Ayça'nın Sorularını Cevapladı

Kartepe Eşref Uslu İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencisi Ayça Taşdelen, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile kısa bir röportaj yaptı.

Üzülmez, Minik Ayça'nın Sorularını Cevapladı
Ailesiyle birlikte Üzülmez’in makamına gelen ve kısa bir röportaj talep eden Minik Ayça, sevgi ve ilgiyle karşılandı. Ayça’yı bekletmeden makamına kabul eden ve isteğini kırmayarak sorusunu cevaplayan Başkan Üzülmez, “Onlar bizim en değerlilerimiz, bulundukları ortamı sevgiyle besleyen, neşe ile saran çocuklardır. Söz konusu çocuklarımız ise zaman durur” dedi.

Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle öğretmenleri için bir ödev-sunum hazırlayan Ataevler Mahallesi sakinlerinden Nilgün ve Aytaç Taşdelen çiftinin kızları Ayça, Başkan Üzülmez’e ‘Bir öğretmenden daha fazlası olabilir mi?’ sorusunu yöneltti. Minik Ayça’nın sorusuna Başkan Üzülmez, “Öğretmenlerimiz hayatımızda iz bırakan kişilerdir. Öğretmen aile gibidir. Bazen bir anne-baba, abi-abla gibi, bazen arkadaş-kardeş gibi her ihtiyacımızda yanımızda olurlar. Yanımızda olurken aslında bize hep yeni bir şeyler öğretirler ve bir öğretmenden daha fazlası vardır hep. Tecrübeleri ve yüreklerindeki sevgiyle, ilgiyle bizlerin dünyasını aydınlatmışlar. Kısacası mesleğini aşkla yapan öğretmenlerimiz yeryüzündeki melek gibidir, hep sevilen, özlenen ve minnetle hatırlanan insanlardır ” cevabını verdi.

Röportaj sonunda kendisini ziyarete gelen Ayça ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Üzülmez, küçücük yaşında öğretmenleri için yaptığı bu duyarlı çalışmadan dolayı minik Ayça’yı tebrik etti.
Kaynak: İHA