Ukrayna'da 'Meydan Olayları'nın 3'Üncü Yılı

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: 'Bugün Ukrayna ve Avrupa, 3 yıl öncesine göre birbirine daha yakın. Bu, meydanda talep edilenlerin yapılıyor olduğu anlamına geliyor'

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna ve Avrupa’nın üç yıl öncesine göre daha yakın olduğunu söyledi.

Poroşenko, 3 yıl önce Kiev’de başlayan 'meydan olayları'nın yıl dönümünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 'Bugün, Ukrayna ve Avrupa 3 yıl öncesine göre birbirine daha yakın. Bu, meydanda talep edilenlerin yapılıyor olduğu anlamına geliyor.” dedi.

Petro Poroşenko, ülkedeki ekonomik reformların etkisinin henüz hissedilmediğini belirterek, 'Ukraynalıların yaşam standartlarını yükseltilmesi, öncelikli gündemimiz.' diye konuştu.

Avrupa Birliği ile ticaret hacminin arttığını ifade eden Poroşenko, Avrupa pazarının Rusya’nın ekonomik ve sosyal alanda vurduğu darbeyi telafi edeceğini söyledi.

AB yanlıları tarafından, 21 Kasım 2013'te dönemin Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç yönetiminin Avrupa Birliği Ortaklık Anlaşması görüşmelerini askıya alması üzerine, Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda protesto gösterileri başlamıştı. Gösterilerin büyümesiyle, Yanukoviç ülkeden kaçmış ve Kırım'ın Rusya tarafından hukuksuz ilhakına kadar varan olaylar yaşanmıştı.
Kaynak: AA