Tarsuslu Çiftçilerden Fuar Alanı Talebi

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ergezer: 'Bizim isteğimiz bölgenin çekim merkezi olan Tarsus’a fuar alanının kazandırılması'.

MERSİN -Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, tarım fuarlarının çiftçilerin bilgilendirilmesi için önemine işaret ederek, ilçeye bir fuar alanı kazandırılması gerektiğini belirtti.

Ergezer, yazılı açıklamasında, eş zamanlı gerçekleştirilen Adana 10. Uluslararası Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Adana Sera-Bahçe Fuarı'na katılarak, stant açtıklarını belirtti.

Fuarlara önem verdiklerini aktaran Ergezer, şunları kaydetti:

'Tarsus çiftçisi teknolojiyi yakından takip ederek ürün yetiştirmeye çalışıyor. Sektörde yenilikleri bulacağımız yerin fuarlar olduğunu bildiğimiz için Tarsus Ziraat Odası olarak sık sık fuarlara katılım gösterip stantlar açıyoruz. Bu stantların getirisinin büyük olduğunu biliyoruz. Son teknolojiler, yenilikler bu tip fuarlarla çiftçilerimize tanıtılıyor. Biz de kurum olarak stant açtığımızda çiftçilerimize duyuru yaparak, buraları ziyaret etmelerini sağlıyoruz. Eğer bugün buraya bölge çiftçisini taşıyabiliyorsak, bunun en önemli nedeni açmış olduğumuz bu stanttır. Bundan dolayı da bu tip fuarlarda Tarsus Ziraat Odası olarak stant açmaya bundan böyle de devam edeceğiz. Bizim isteğimiz bölgenin çekim merkezi olan Tarsus’a fuar alanının kazandırılması. Maalesef bu isteğimiz bugüne kadar gerçekleşmedi. Umarım bundan sonra ki süreçte olur. Fuarların çiftçimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.'
Kaynak: AA