Nijerya'da İletişim Cep Yakıyor

Nijerya Telekomünikasyon Komisyonu Başkan Yardımcısı Danbatta: 'Ülkedeki teknolojik gelişmelere rağmen yaklaşık 40 milyon kişi, pahalılık nedeniyle internet ve telefon gibi telekomünikasyon hizmetlerinden yararlanamıyor'.

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da milyonlarca kişi, ülke ekonomisindeki çalkantılar, gelir dağılımındaki eşitsizlik ve internet hizmetinin pahalı olması nedeniyle teknolojik gelişmelerden yararlanamıyor.

Nijerya Telekomünikasyon Komisyonu (NCC) Başkan Yardımcısı Prof. Ömer Danbatta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede son 15 yılda özellikle mobil teknoloji altyapısında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Danbatta, 'Nijerya'daki teknolojik gelişmelere rağmen yaklaşık 40 milyon kişi, pahalılık ve maddi imkansızlıklar nedeniyle internet ve telefon gibi telekomünikasyon hizmetlerinden hala yararlanamıyor.' ifadesini kullandı.

Bir süre önce uluslararası ağ tarayıcısı Opera'nın açıkladığı 'Afrika'da Mobil İnternetin Durumu' adlı raporda, Almanya'daki bir kişinin 500 megabayt internet hizmeti için 1 saat çalışması yeterli gelirken, bir Nijeryalının yaklaşık 28 saat çalışması gerektiği bilgisine yer verilmişti.

Yetkililer, 150 milyondan fazla nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkelerinden olan Nijerya'da telekomünikasyon sisteminin ülkenin gayrisafi milli hasılasına katkısının 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 9,8 olduğunu duyurmuştu.
Kaynak: AA