Kurtulmuş: CHP ve MHP eleştiriyorsa tekliflerini getirsin

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Küçük yaşta evlilik düzenlemesiyle ilgili eleştiri yönelten CHP ve MHP'den teklif gelmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, "Somut teklifler üzerinden konuşalım. Tasarıyı titizlikle gözden geçiriyoruz" dedi.

Kurtulmuş: CHP ve MHP eleştiriyorsa tekliflerini getirsin
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Erken yaşta evlilik düzenlemesi

'Tecavüz suçlarını kapsamayacaktır. Konu TBMM'ye gelecek, CHP ve MHP'nin başka bir teklifi varsa, bunları değerlendirmeye hazırız. Somut teklifler üzerinden konuşalım. Tasarıyı titizlikle gözden geçiriyoruz.

Ortada Parlamento'ya gelen tekliften başka teklif yok. Başka bir şey konuşulacaksa, CHP ve MHP'nin teklif getirmesi en doğru yol.

Bazı eleştiriler var. Başka tekliflerin gelmesi, bu eleştirileri yapanların sorumluluk alanı değil midir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Şanghay Beşlisi' açıklaması

Türkiye'nin dile getirdiği bir niyeti var. Zaten gözlemci ülkeyiz. Zaman içinde ne olacağını göreceğiz.

ÖTV düzenlemesi

Yasalaştıktan sonra Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapacak. Bu çalışma Bakanlar Kurulu'na gelecek. Daha sonra kabul edildiği şekliyle resmileşmiş olacak.

Okulların kamera ile izlenmesi

Çok hızlı bir şekilde bu çalışmaya başlanmıştır. Zaten bazı okulların çevresinde var. Her okulun etrafına koymayı planlıyoruz. Çok kapsamlı, her alanda uyuşturucu ile mücadele edilmesi için de gerekli çalışmalar sürdürülecektir.'