Erdemir'deki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Ercan: 'Bizim de ümidimiz ve amacımız sözleşmeyi masa başında bitirmek ama şartlar bizi nereye götürecek bilemiyoruz. Masa başında bitmezse, demokratik ve kanunların el verdiği çerçevede, üretimden gelen gücümüzü de kullanarak hakkımız olandan taviz vermeyeceğiz. Gemileri yaktık geri dönüş yok'

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında yürütülen, 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmelerini masa başında bitirmek istediklerini söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin şubeye yaptığı ziyarette konuşan Ercan, 18 Temmuz'da başlayan ve 5 oturumun yapıldığı toplu iş sözleşme görüşmelerinin arabulucu döneminde de sonuç alınamadığını belirtti.

26. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde grev sürecine girdiklerini ifade eden Ercan, '27 Aralık sürecin son günü. Biz işçimizin hakkı olanı istiyoruz. Ağır sanayide, 1800 derece karşısında çalışan arkadaşlarımızın değeri bu değil. Türkiye’de günün şartlarına göre istediğimiz çok bir şey de değil. Bizim de ümidimiz ve amacımız sözleşmeyi masa başında bitirmek ama şartlar bizi nereye götürecek bilemiyoruz. Masa başında bitmezse, demokratik ve kanunların el verdiği çerçevede, üretimden gelen gücümüzü de kullanarak hakkımız olandan taviz vermeyeceğiz. Gemileri yaktık geri dönüş yok. Erdemir’de arkadaşlarımızın alacağı bir kuruşun dahi geri dönüşümü Ereğli’ye olacaktır. Bu sayede Ereğli ekonomisi canlanacaktır.' diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da yakından takip ettikleri süreçte Erdemir işçisinin ve sendikanın yanında yer aldıklarını ifade etti.
Kaynak: AA