Dünya Çocuk Hakları Günü

Türk ve Suriyeli Türkmen çocuklar Hatay Valisi Ata'yı ziyaret etti Ata: 'Sizler ülkemizin ve tüm dünya ülkelerinin geleceğisiniz. Sizler ne kadar iyi yetişir, iyi eğitim alır, hak ve hukukunuz korunur ve gözetilirse yarınlara da biz o derece güvenli olarak bakabiliriz'

Hatay Valisi Erdal Ata, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Türk ve Suriyeli Türkmen çocukları makamında kabul etti.

Vali Ata, ziyarette yaptığı konuşmada çocukların yasalarda kendilerine verilen hakları sonuna kadar kullanabilmelerini ve onların ileriye yönelik huzurlu, mutlu, sağlıklı bir şekilde hazırlanıp hayata atılmalarını sağlamak gerektiğini söyledi.

Ülkede ve dünyada çocuk haklarına bakıldığında istenmeyen olayların yaşandığını ifade eden Ata, ''Temennimiz çocuk hakları ihlalinin mümkün olduğu kadar yaşanmaması veya asgari düzeyde olmasıdır. Sizler ülkemizin ve tüm dünya ülkelerinin geleceğisiniz. Sizler ne kadar iyi yetişir, iyi eğitim alır, hak ve hukukunuz korunur ve gözetilirse yarınlara da biz o derece güvenli olarak bakabiliriz'' diye konuştu.

Çocuklara eşlik eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ali Sandıkçı da gün nedeniyle yaptıkları faaliyetlerle ilgili Vali Ata'ya bilgi verdi.

Ziyarette Vali Ata, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: AA