CHP Hatay Milletvekili Ertem Açıklaması

'Hatay'ın ekonomik verileri, aşağı yönde göstermeye başladı'.

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, 'Hatay'ın ekonomik verileri, aşağı yönde göstermeye başladı.' dedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile Antakya Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Ertem, Hatay'ın son ekonomik verileri hakkında bilgiler aldı.

Ertem, ziyarette yaptığı konuşmada, siyasetçinin birinci görevinin öncelikle kendi bölgesi ile ülkesindeki insanların ekonomik ve huzur seviyesini artırmak olduğunu kaydetti.

Suriye'deki iç savaş başlamasının ardından Hatay'ın her alanda sıkıntılar yaşamaya başladığını öne süren Ertem, şöyle devam etti:

''5 yıl önce Hatay'ın ekonomik olarak çok ciddi olarak artan verileri vardı. Ancak Suriye'deki savaştan sonra Hatay Türkiye'nin yükselen yıldızıyken şu an sönmüş bir yıldız haline geldi. Suriye savaşına bağlı olarak, sınır ticareti, nakliye filosu, kültür ve inanç turizmi, yaş sebze meyve üretimi ile demir çelik sektörü çok ciddi anlamda sıkıntılar yaşadı ve ekonomik kayıpları oldu. Hatay'ın ekonomik verileri aşağı yönde göstermeye başladı. Bir yerde ekonomik iyiyken problemler çıkmaz. İşler yolunda gitmediği, ekonomik sıkıntılar baş göstermeye başladığı zaman huzursuzluk buna paralel başlar. Hatay'da bu huzursuzlukların başlamasını istemiyoruz.''

Hatay'da ekonomik verilerin daha aşağı gitmemesi ve ilin kalkınmada öncelikli iller kapsamına alınması için Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile görüşmeler yaptığını aktaran Ertem, konuyla ilgili Hatay'a özel bir paket hazırlatacaklarını ve bunun için bir heyetin Hatay'a geleceğini sözlerine ekledi.

ATSO Başkanı Çinci ise Suriye iç savaşının ardından Hatay'ın içinde bulunduğu sorunların gün çektikçe ağırlaştığını belirtti.
Kaynak: AA