Sosyal Yaşam Merkezi Protokolü İmzalandı

Uludağ Üniversitesini daha modern ve yaşanabilir bir alan haline getirecek olan Sosyal Yaşam Merkezinin protokolü imzalandı.

Uludağ Üniversitesi yönetimi ihaleyi kazanan YDA Grup firması arasında, Sosyal Yaşam Merkezi için protokol imzaladı. Törene UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, rektör yardımcıları, YDA Grup yöneticileri ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Uludağ Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Rektör Ulcay, törende yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde yeni bir sloganla yola çıktıklarını, 3. nesil üniversite anlayışı ile üniversiteyi geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını bildirdi.

Bu anlayışın büyük bir dönüşüm ve gelişim gerektirdiğinin altını çizen Ulcay, şunları belirtti:

'Dönüşüm zaman alacak. Bizler de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren değişim ve dönüşüm için adımlar atıyoruz. Herkesin yaptığı şeylerden farklı şeyler yapıyoruz. Üniversitelerin de birer kurum olarak eski yaklaşımından sıyrılarak yeni dünya ile rekabet edebilecek şekilde hem yapılandırılmasına hem de çalışmasına alışmamız gerekiyor. Bir devlet üniversitesiyiz ve devletin verdiği bütçeler ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Eğer dünya ile rekabet edebilecek bir üniversite oluşturmak istiyorsak, devletin de uyguladığı yap-işlet-devret mantığıyla hareket etmemiz gerekiyor. Bu girişimler bizleri de üniversitelerin girdiği yarışta bir adım öne çıkaracaktır. Katkı koyan tüm yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.'

İhalelerin şeffaf bir ortamda geçtiğini kaydeden Ulcay, önümüzdeki süreçte gündeme gelecek bin konutluk lojman ihalesine çıkacaklarını da bildirdi.

Ulcay ayrıca, YDA Grup firmasından kısa süre sonra başlayacak olan Yeni Cami inşaatı projesi için destek sözü aldıklarını belirterek, caminin temel inşaatının YDA tarafından ücretsiz olarak yapılacağını açıkladı.

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsünde öğrenciler, hasta yakınları ve çalışanların otopark, alışveriş, eğlence, sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak proje, 21 Eylül 2016’da ihaleye çıkmıştı. Yaklaşık 65 bin öğrenci, 8 bin çalışan ve özellikle sağlık hizmeti almak için her gün giriş yapan 10 bin kişi, Görükle Kampüsü'nde yaklaşık iki yıl sonra her türlü ihtiyacını karşılayabilecek. Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yakınına yapılacak ve muhammen bedeli 80 milyon dolar olarak hesaplanan Sosyal Yaşam Merkezi ihalesi yap-işlet-devlet modeliyle hayata geçirilecek. İhaleyi alan firma, inşaatı iki yıl içinde bitirecek ve yapım aşamasında üniversiteye kira bedeli, işletim sırasında ise yıllık ciro üzerinden pay verecek. Merkez, 24 yıl sonra da tamamen üniversiteye devredilecek.

132 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Sosyal Yaşam Merkezi’nde yaklaşık 2 bin araçlık kapalı otopark, kafeterya ve çay bahçeleri, fast food alanları, bankalar, kargo şirketleri, kuru temizleme, kuaför, market, terzi, acente bilet satış ofisleri gibi donanımların bulunuyor. 200’e yakın dükkan, 7 sinema salonu, bowling salonu, bin kişilik amfi tiyatro, farklı kapasitelerde 7 toplantı salonu, yeşil alanlar, yarı açık ve kapalı spor yapma ve dinlenme alanları, açık ve kapalı sergi alanları, 160 öğrenci topluluğu ofisi, öğrenci meydanı ve üniversite danışma ofisi yer alacak.

Kaynak: AA