Kılıçdaroğlu'nun, Küçük Yaşta Yapılmış Bir Evliliği 'Kız Çocuklarına Tecavüz' Diye Nitelemesine Tepki

Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çocuk yaşta yapılan evliliklerin “kız çocuklarına tecavüz” olarak nitelendirmesini büyük talihsizlik olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun, Küçük Yaşta Yapılmış Bir Evliliği 'Kız Çocuklarına Tecavüz' Diye Nitelemesine Tepki
Atalay, "Kılıçdaroğlu’nun Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Mer’i yasaya göre küçük yaşta yapılmış bir evliliği ’kız çocuklarına tecavüz’ diye nitelemesi büyük bir talihsizliktir. Binlerce ailenin çilesini sonlandırmayı amaçlayan bir düzenlemeyi iğrenç bir propaganda ile engellemek siyaset olarak tanımlanmasa gerek." dedi.

Atalay açıklamasında, “Çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için AK Parti hükumeti olarak büyük bir mücadele verdik. En ileri ülkelerde dahi bütünüyle ortadan kaldırılamamış çocuk yaşta evlilikleri engellemek için bizim de yapmamız gereken çok şey vardı. Aile, Mektep, Camii, Meclis, Dernek birey ve kuruluşlar ’Çocuk Yaşta Evliliklerle Mücadele’ konusunda etkin bir çabaya soyunmaları gerekir. Bu konuda Orta ve Güney Asya, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine göre iyi ama Batı ülkelerine göre ise kötü bir durumda olduğumuz açıktır. Temel bireysel ve toplumsal saiklerden bağımsız olmayan bu problemi günlük basit siyasi bir malzeme yapmak kadar büyük bir hata olamaz” dedi.

AK Parti Milletvekili Atalay ayrıca, tartışılan önerge zaten ’geçici’ niteliğiyle şu ana kadar teşekkül etmiş toplumsal bir problemin çözümünü amaçladığını fakat bunu pis bir siyasi malzeme olarak kullanmak isteyenler olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Atalay, dönemin hükumetlerince geçmişte yapılan düzenlemeleri hatırlatarak, "Geçmişte yapılmış kimi yasal düzenlemelerin yanısıra alınmış başka tedbirlerle çocuk evlilik oranında ciddi bir azalma olduğu açıktır. Öyle ise yapılması gereken şey de açıktır. Şimdiye dek yürütülen mücadeleyi ciddi şekilde çek edip daha etkin yeni tedbirler almak gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: İHA