4 Çocuğuyla Yeni Yasayı Umutla Bekliyor

Sivas’ta 23 yaşındaki Fadime Koç, 4 çocuğuyla birlikte ’çocuk istismarından’ dolayı 8 yıl 20 gün hapis cezası alan eşi Rıdvan Koç’un yolunu gözlüyor. Yeni yasanın gündeme gelmesinden dolayı heyecanlanan Koç, eşinin eve döneceği günü bekliyor.

4 Çocuğuyla Yeni Yasayı Umutla Bekliyor
Sivas’ın Şeyhşamil Mahallesi’nde yaşayan Fadime Koç, 23 Ağustos 2008 tarihinde henüz 15 yaşındayken asgari ücretle işçi olarak çalışan 18 yaşındaki Rıdvan Koç ile dini nikahla ailelerin rızasıyla düğün yaparak evlendi. Evliliğinin ilk senesinde hamile kalan Fadime Koç, 16 yaşındayken bir kız bebeği dünyaya getirdi. Hastanede gerçekleşen doğum sırasında yaşının küçük olması nedeniyle güvenlik görevlilerinin suç duyurusunda bulunması üzerine çift hakkında soruşturma başlatıldı. Dava devem ederken Fadime ve Rıdvan Koç çifti 27 Şubat 2012 tarihinde resmi nikahlarını kıydırdı. Aradan geçen 6 senede çiftin Derya (8), Cemal Arif (6), Zeynep (4) ve Elif Ravza (2) isminde 4 çocuğu dünyaya geldi. Yargıtay’ın cezayı onamasının ardından Rıdvan Koç, ’çocuk istismarından’ 2014 yılında hapse gönderildi. 2 yıldır eşinin hapiste olması nedeniyle zor bir hayat yaşayan Fadime Koç, 4 çocuğuyla birlikte eşinin eve geleceği günü bekliyor.

Severek evlendiklerini söyleyen Fadime Koç, "Biz 2008 yılında evlendik. Biz istedik. Ailemiz de rıza gösterdi. Düğünden sonra ben hamile kaldım. Doğuma hastaneye gittiğimde hastane suç duyurusunda bulundu. Eşim adına mahkeme açıldı. Orada hakim ve savcı dedi ki ’sizin durumunuzda bir şey yok ceza almazsınız’ dediler. Birkaç defa mahkemeye gittik. Birkaç defa mahkemeye girdikten sonra hakim ’gelmenize gerek yok’ dedi.

Bizde ondan sonra gitmedik. Eşim 2010 yılında askere gitti. Askerden geldikten sonra 2011 yılında Yargıtay tarafından cezası onaylandı. 8 yıl 20 gün ceza verdiler. Ben şuanda dört çocuğumla mağdurum" dedi.

"Evlendiğimde değil, şimdi mağdurum"

Evlendiklerinde haklarında açılan davada mağdur olarak gözüktüğünü belirten Koç, ancak evlendiğinde değil şimdi mağdur olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Ben evlendiğimde mağdur değildim. Eşim yanımdaydı. Ben eşim yanımda olmadığı için şuanda mağdurum. 4 çocuğumla ben ortada kaldım. Benim eşim evinin geçimi için sabahtan akşama kadar çalışıyordu. Şuanda eşim istismar suçundan yatıyor. Biz Allah’ın emriyle, aile rızasıyla evlendik. Bizim suçumuz yok, biz sadece evlendik, yuva kurduk. Bu bizim gözümüzde suç değil. Biz bu yasanın hemen çıkmasını istiyoruz."

"Eşim tecavüzcü değil"

Yasayı duyduğunda çok heyecanlandığını anlatan Koç, "Bu yasayı duyduğumda çok heyecanlandım. ’Allah’ım dedim bugünleri görecek miydim’ dedim. Çocuklarım babasına, ben eşime kavuşacağım. Eşim 2 yıl sonra tekrar evine gelecek. Benim çocuğum 8 aylıktı eşim hapse girdiğinde, benim çocuğum babasını hapiste tanıdı. Benim eşim hiçbir suç işlemedi. 5 yaşındaki çocuğa tecavüz edenle benim eşimi bir tutuyorlar. Benim eşim tecavüzcü değil, istismarcı değil, biz sadece eşimin ve çocuklarımın babasının yanımızda olmasını istiyoruz. Bu yasanın hemen geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çiftin çocukları Cemal Arif, Derya ve Zeynep ise hapiste olan babalarını çok özlediklerini, bir an önce eve gelmesini beklediklerini söylediler.
Kaynak: İHA