Hastane Üzerinde Ki Yüksek Gerilim Tehlike Saçıyor

Adıyaman’ın Sincik İlçe Hastanesi üzerinden geçen yüksek gerilim hattı ilçe sakinlerini tedirgin ediyor.

Hastane Üzerinde Ki Yüksek Gerilim Tehlike Saçıyor
2013 yılında 20 Yataklı Sincik Devlet Hastanesi için yer tahsisi yapıldıktan sonra aynı arazi üzerinden yüksek gerilim hattı çekildi. Hastane binası ile lojman arasındaki boşluk üzerine denk gelen yüksek gerilim hattı, hasta ve hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor.

Sincik İlçesindeki Hidro Elektrik Santralleri (HES) ve Rüzgar Enerji Santrallerinde (RES) üretilen enerjinin nakil hattı olan yüksek gerilimli enerji nakil hattına vatandaşlar tepki gösteriyor.

Vatandaşlar olası bir tel kopmasında, doğal afet durumunda insanların şifa bulmak için geldikleri hastanede ölümle karşı karşıya gelebileceklerini belirterek, yapılan bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade ettiler.

Uzmanlar, yüksek gerilim hattının yaydığı elektromanyetik dalgalara sürekli maruz kalanların çeşitli hastalıklara yakalanma riskinin olduğunu ve elektromanyetik dalgalardan olabildiğince uzak durmak gerektiğini vurguluyor.

Yetkililer ise, yüksek gerilim hattının yerinin değiştirilmesinin çok maliyetli olduğunu ancak direk boylarını 58 metreye yükseltildiğini aktardılar.
Kaynak: İHA