FKA Yönetim Kurulu Başkanı Elazığ Valisi Zorluoğlu Açıklaması

'(Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yatırım ve kalkınma hamlesi) Bu çerçevede de kalkınma ajanslarına önemli bir sorumluluk ve görev düşüyor. Yatırımların yoğunlaşmasıyla özellikle illerimizdeki yatırım destek ofislerimizde çok yoğun mesai harcanması gerekiyor.'

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Başkanı Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesine ilişkin, 'Yatırımların yoğunlaşmasıyla özellikle illerimizdeki yatırım destek ofislerimizde çok yoğun mesai harcanması gerekiyor.' dedi.

FKA'nın kasım ayı yönetim kurulu toplantısı, Vali Zorluoğlu başkanlığında, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Bingöl Valisi Yavuz Selim Koşger, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve ticaret odası başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Vali Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, 2016 yılında ajansa sunulan projelerin değerlendirme süreçlerini ele alacaklarını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 4 Eylül'de Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesinde 23 kenttin bulunduğunu aktaran Vali Zorluoğlu, bu illerin arasında FKA'nın içerisinde bulunan illerin de olduğunu hatırlattı.

Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Malatya'nın da bu teşvik hamlesine alınmasından dolayı hükümete şahsı ve yönetim kurulu adına şükranlarını arz ettiğini kaydeden Vali Zorluoğlu, şunları ifade etti:

'Bu Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki 23 ilin tamamının, 6. bölge teşvik sistemi içerisine dahil edileceği şeklinde bir bilgi basına da kamuoyuna da yansıdı. İnşallah bu da tez zamanda hukuki anlamda netleşir. Eğer bunlar gerçekleşirse şüphesiz bu bölge illerinde çok büyük bir kalkınma hamlesini de beraberinde getirecek. Bu çerçevede de kalkınma ajanslarına önemli bir sorumluluk ve görev düşüyor. Yatırımların yoğunlaşmasıyla özellikle illerimizdeki yatırım destek ofislerimizde çok yoğun bir mesai harcanması gerekiyor. Kalkınma ajansımızın bütün personeliyle ve kapasitesiyle illerimizdeki yatırımcılara yol gösteren ve onların bürokratik işlemlerini kolaylaştıran ve yatırımları bu manada hızlandıran fonksiyonunu net bir şekilde icra etmesi gerekiyor.'
Kaynak: AA