Bursa'daki Üvey Baba Cinayeti Davası

Annesini darbettiği iddiasıyla üvey babasını bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen, elektronik kelepçe takılarak ev hapsinde tutulan genç kızın yargılanmasına başlandı.

Bursa'da annesini darbettiği iddiasıyla üvey babasını bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen genç kız hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya elektronik kelepçe takılarak ev hapsinde tutulan sanık Fatma Türkan (20), Kütahya 1. Ağır Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Üvey babası Nihat Vural'ı bıçaklayarak öldürmek suçundan 18 yıla kadar hapsi istenen Türkan, savcılıktaki ifadesini tekrarladı.

Türkan, üvey babasının annesini ve kendisini 3,5 yıldır darbettiğini ileri sürerek, 'Olay günü ise üvey babam dövdüğü annemin boğazına makas dayamıştı. Ayırmak isterken bana da tokat attı. Ben de kendimi kaybettim. Masadan aldığım bıçakla onu bir kez yaraladım, pişmanım.' diye konuştu.

Beraatini isteyen Türkan, 'Nihat Vural, 2012 yılında Muğla'da otururken de anneme darp girişiminde bulundu. Bana da şiddet uyguladığı için jandarma karakoluna gittik ancak Nihat Vural bizi tehdit ettiği için şikayetçi olmadık. Olay sırasında da Vural'ın elinde makas ve jilet vardı.' ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, genç kızın annesi Cemile Vural'ın ifadesinin alınmasına, Bursa Adli Tıp Kurumuna otopsi raporunun sorulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA