Vali Çelik, 'Çocuklarımızı Dünyadaki En Kıymetli Varlığımızdır'

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 20 Kasım olan “Dünya Çocuk Hakları Günü” kutlamasının, çocuk haklarının benimsenmesi, uygulanması ve yaşatılması adına tüm insanlık için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Çelik, özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde BM Genel Kurulu’nun “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzaladığını hatırlattı. Bu anlamlı günün kutlanmasının; çocuk haklarının benimsenmesi, uygulanması ve yaşatılması adına tüm insanlık için önemli bir fırsat olduğunu işaret eden Vali Azmi Çelik, yayınladığı mesajda şunları belirtti;

“İnanıyorum ki bu anlamlı gün, çocuk haklarının gelişmesine, çocuklara karşı uygulanan yanlış davranışların sorgulanmasına vesile olacak, çocuklarımıza olan sevgimizi daha çok arttıracaktır. Türk Milleti olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar alanında çocuklara yönelik tüm hizmetlerde çocuklarımızın haklarının sağlanması ilkesi temel değer olarak benimsenmiş ve takip edilmektedir. Tarihte ilk ve tek örnek olan ve tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel belirtisidir. Çocuklarımıza yapacağımız en büyük hizmet onları sevgi ve şefkatle yetiştirmektir. Çünkü, sevgi ve şefkatle yetiştirilen her çocuk büyüdüğünde bireyi olduğu topluma sevgi ve şefkat verecektir. Bu anlamlı gün vesilesiyle; tüm çocuklarımızın “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” nü kutluyor, çok daha güzel bir dünyada yaşamaları dileği ile onları sevgiyle kucaklıyorum.”
Kaynak: İHA